NLA Høgskolen

Er du lærerstudent og sliter med algebra?

Del

Forskere fra NLA Høgskolen og Universitetet i Agder har utviklet en innovativ app som hjelper studentene til å mestre algebra!

Forsker Andreas Lorange ved NLA Høgskolen
Forsker Andreas Lorange ved NLA Høgskolen NLA Høgskolen

Historisk har det vært en høy strykprosent på nasjonal deleksamen i matematikk, og på det meste har opptil 40% av studenten på 1.-7. trinn strøket på landsbasis, forteller Andreas Lorange, førstelektor i matematikk ved NLA Høgskolen (NLA). Han og et forskerteam fra NLA og Universitetet i Agder (UiA) har satt i gang et prosjekt for å endre denne trenden.

— Vi spurte oss selv: Hva kan vi gjøre for å hjelpe flere studenter med å overvinne utfordringen med algebra? Og svaret har ledet oss til utviklingen av noe spennende: En figurmønsterapp som gjør matematikk interessant og gøy, forteller Lorange. 

På denne lenken kan du se hvordan figurmønsterappen fungerer.

— Og dette er ikke bare en vanlig app. Tenk deg å løse oppgaver og samtidig lære algebraisk tenkning. Med denne appen kan du mestre nasjonal deleksamen i matematikk og ha det gøy samtidig!

– Hva er egentlig figurmønster? 

– Figurmønster er en sekvens av figurer som utvikler seg på en systematisk måte. Du kan tenke på det som å løse gåter, men med en matematisk tvist, forteller Lorange. Han legger til at figurmønsterappen hjelpe studentene å lære algebraisk tenkning, og ved å bruke appen kan de øve på å lage formler som passer til ulike figurmønstre.

– Figurmønstre er en vanlig del av nasjonal deleksamen i matematikk, og det er ikke uten grunn. Forskning viser at figurmønstre er en effektiv måte å introdusere algebraisk tenkning på. En grunn til det er at figurmønstre knytter formler sammen med visuelle figurer, forklarer Lorange.

Hjelp til nasjonal deleksamen

I tillegg til å utvikle figurmønsterappen, har Lorange laget to eBøker som kan være til nytte for studentene under forberedelsene til nasjonal deleksamen. Disse eBøkene inneholder løsningsforslag til eksamensoppgaver som tidligere har vært gitt på deleksamenen. Han har også utarbeidet en eBok for studenter som fordype seg mot trinn 1-7, samt en tilsvarende eBok for de som fordype seg mot trinn 5-10. Begge eBøkene er tilgjengelige gratis på nettet, og studentene kan bruke dem fritt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lærerstudent Sarah Hetland forteller at appen har vært til stor hjelp ved forberedelse til nasjonal deleksamen.
Lærerstudent Sarah Hetland forteller at appen har vært til stor hjelp ved forberedelse til nasjonal deleksamen.
Last ned bilde
Det har historisk vært høy strykprosent i nasjonal deleksamen i matematikk.
Det har historisk vært høy strykprosent i nasjonal deleksamen i matematikk.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

NLA Høgskolen er en offentlig akkreditert privat høgskole med et bredt studietilbud i Bergen, Oslo og Kristiansand. NLA har et kristent verdigrunnlag og tilbyr utdanning, uansett livssyn.

Følg pressemeldinger fra NLA Høgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NLA Høgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NLA Høgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye