Parat

Mekling for vekterne

Del

Parat og NHO Service og Handel møtes til mekling på vekteroverenskomsten torsdag, med frist fredag klokken 24.00. Blir det ikke enighet vil en streik i første omgang ramme Nasjonalmuseet, Naturhistorisk museum og Munchmuseet.

Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen sier det ikke er oppnådd enighet om økonomien for vekterne og det er heller ikke funnet en løsning på vaktbransjens urimelige bruk av turnusvakter på kun tre timer. 
– Vi håper det skal være mulig å komme frem til en løsning med Riksmeklerens hjelp. Uten enighet, blir det streik fra lørdag 11. mai, der de største museene i hovedstaden vil bli rammet i første omgang, sier Larsen.

Han sier en eventuell streik når som helst kan trappes opp med kun fire dagers varsel.
– Parat har over 1000 medlemmer som er omfattet av vekteroverenskomsten, og den største andelen av disse er sikkerhetskontrollører på Gardermoen og andre norske flyplasser, sier Larsen.

Parat organiserer vekterne i vaktselskapene Avarn Security, Securitas, og Protect vakthold & sikkerhet.
– Vår jobb er å sikre våre vektere reallønnsvekst, i tillegg til trygge og gode arbeidsvilkår for den seriøse og organiserte delen av vaktbransjen, sier Larsen.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye