Sparebanken Sør

Solid avkastning og nær dobling av kundeutbytte

Del

– Sparebanken Sør har hatt et sterkt første kvartal, med gode resultater og en meget solid egenkapitalavkastning. Det er også gledelig å fortelle at vi har delt ut 417 mill. kroner i kundeutbytte – nærmere en dobling fra fjoråret.

Geir Bergskaug, portrettbilde
Geir Bergskaug, konsernsjef i Sparebanken Sør Sparebanken Sør

Det sier konsernsjef, Geir Bergskaug, som tirsdag presenterte resultatene for første kvartal 2024. Et resultat før skatt på 620 mill. kroner er en økning fra 529 mill. kroner i samme periode i 2023.

– En god rentenetto, positive finansinntekter, lave kostnader og meget lave utlånstap bidrar til at egenkapitalavkastningen i kvartalet utgjør solide 14,4 prosent.

417 mill. kroner i kundeutbytte

I første kvartal 2023 delte vi ut kundeutbytte for første gang. Som en følge av et solid overskudd i 2023, fikk vi muligheten til å nesten doble utbyttet til kundene i år.

– Det som er bra for banken, skal være bra for kundene og for landsdelen. Overskuddet i 2023 var solid, og gjorde at vi nå i april kunne overføre hele 417 mill. kroner til bankens kunder. I tillegg la overskuddet til rette for en rekordhøy avsetning til bankens gavefond. 208 mill. kroner skal i 2024 brukes til bærekraftig vekst og utvikling i landsdelen, forteller Bergskaug, som lover flere store og viktige gaver til landsdelen i det året banken fyller 200 år.

Meget lave tap og sterk egenkapitalavkastning

Til tross for krevende tider i deler av næringslivet, er tapene og misligholdet lavt. Banken hadde i første kvartal netto tap på utlån på 6 mill. kroner, mot 5 mill. kroner i netto inngang i samme periode i 2023. Med en rekordhøy egenkapitalavkastning og lav kostnadsprosent, er Bergskaug fornøyd med kvartalet.

– Vi er en solid sparebank, og ser nå en egenkapitalavkastning på 14,4 prosent i første kvartal. Vi leverer igjen en lav kostnadsprosent, og er en av de mest kostnadseffektive bankene. Vi har prestert godt i starten av 2024.

God fart inn i andre kvartal

Netto renteinntekter utgjorde 824 mill. kroner i første kvartal 2024, mot 712 mill. kroner i første kvartal 2023.

– Rentenivået påvirker bankens rentenetto. Renteendringene det siste året har medført økte rentemarginer, både for person- og bedriftsmarkedet. Vi har hatt en positiv innskudds- og utlånsvekst de siste 12 månedene, og har god fart inn i andre kvartal.

Hovedtall fra 1. kvartal 2024 (1. kvartal 2023 i parentes):

  • Resultat før skatt: 620 mill. kr (529 mill. kr)
  • Egenkapitalavkastning: 14,4 prosent (12,5 prosent)
  • Netto renteinntekter: 824 mill. kr (712 mill. kr)
  • Netto inntekter finansielle instrumenter: 39 mill. kr (-4 mill. kr)
  • Inntekter fra tilknyttede selskaper: 5 mill. kr (34 mill. kr)
  • Driftskostnader: 330 mill. kr (304 mill. kr)
  • Netto tap på utlån: 6 mill. kr (-5 mill. kr)


Hele kvartalsrapporten kan leses på sor.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Geir Bergskaug, portrettbilde
Geir Bergskaug, konsernsjef i Sparebanken Sør
Last ned bilde

Om Sparebanken Sør

Sparebanken Sør er en av landets største regionsparebanker med hovedkontor i Kristiansand. Banken har i alt 31 kontorer fordelt på Agder, Vestfold og Telemark og Rogaland.

Sparebanken Sør
Postboks 200
4662 Kristiansand

www.sor.no

Følg pressemeldinger fra Sparebanken Sør

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sparebanken Sør på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sparebanken Sør

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye