Computas

Marit Gartland blir ny leder for Computas i Trondheim

Del

Det norske teknologiselskapet Computas satser ytterligere i Trøndelag og det er Marit Gartland (41) fra Byåsen som skal sørge for at selskapet tar nye steg.

Marit Gartland, Computas Trondheim
Marit Gartland er ny leder for Computas i Trondheim. Computas/Nicolas Lund

Gartland har lang erfaring med salg og ledelse fra IT-bransjen fra store virksomheter som Evry og Capgemini. Det siste året har hun vært salgssjef i Secure Practice i Trondheim. Nå skal hun lede Computas’ Trondheimskontor og sørge for videre vekst for selskapet i Trøndelag. Hun legger ikke skjul på at ønsket om å skape noe i regionen blir sentralt i arbeidet.  

– Jeg er trønder selv, bor her og har et stort nettverk her. Trøndelag er et kraftsentrum, og Trondheim med Gløshaugen er Norges IT-hovedstad med hensyn til talenter. Det må vi ta vare på og utvikle videre. Computas har ambisjoner om å være en aktiv bidragsyter til den teknologiske og økonomiske utviklingen i hele Trøndelag, og jeg ser frem til å lede dette arbeidet, sier hun.

Ønsket trøndersk ledelse for videre vekst

Computas Trondheim ble etablert i 2022 og består av 14 ansatte som allerede leverer tjenester til lokale kunder som Tensio og Sparebank 1 Midt-Norge. Selskapet har ambisjoner om vekst i både antall ansatte og kunder i regionen, og merker spesielt etterspørselen etter KI-relatert kompetanse.

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, er strålende fornøyd med å få Gartland om bord:  

– Marit kjenner Trøndelag. Det tror vi er viktig for at vi skal lykkes i neste fase av våre vekstambisjoner der vi ønsker å tilby tjenester til enda flere virksomheter i regionen. Hun har kommersiell teft og god forståelse for hvordan vi kan drive verdiskapning for kundene våre. Og hun deler Computas’ fokus på å bygge og tilby et høykompetent fagmiljø, sier han.

Lokket av å utvikle norsk næringsliv og egne talenter

Gartland har stor tro på at norskeide konsulentfirmaer som Computas trengs som utfordrere i IT-markedet. 

– Det handler ikke bare om å beholde ettertraktet kompetanse på norske hender, men like mye om verdier. Computas er eid av de ansatte selv, og det tror jeg gjør noe unikt med kulturen og evnen til å tenke langsiktig. Når man leser om hvordan en del konsulenthus avlyser sommerjobber og ansettelseskontrakter med nyutdannede i siste liten, så tror jeg det er uheldig for hele bransjen.  

Gartland forteller at man i Computas har lang tradisjon for å ta inn store grupper med sommerstudenter og nyutdannede og sett på det som en langsiktig investering. 

– Min forgjenger, Ida Ryland som har vært leder for Computas i Trondheim siden oppstarten i 2022, startet i selskapet som sommerstudent. Computas har vært forbilledlige der.  De har hatt et langsiktig fokus og tatt sitt samfunnsansvar, uavhengig av konjunkturer.

Gøy, god og “grunker”

Gartland gleder seg til å bli kjent med sine nye kollegaer og ikke minst gjøre Computas kjent som en solid samarbeidspartner for virksomheter i Trøndelag. Hun har ambisjoner om å dyrke frem et arbeidsmiljø som matcher Computas, men som også matcher regionen.   

– Jeg tror vi må være litt trøndera når vi skal spille på lag med lokalt næringsliv og virksomheter lokalisert her. Jeg ønsker at vi skal tufte arbeidet vårt på GGG, som handler om at vi skal være gode, vi skal ha det gøy og vi skal generere grunker. Både for Computas som selskap, men mest av alt gjennom verdiskapning for kundene våre. Og de tre G-ene mener jeg henger tett sammen, avslutter Gartland. 

Kontakter

Bilder

Marit Gartland, Computas Trondheim
Marit Gartland er ny leder for Computas i Trondheim.
Last ned bilde
Marit blir ny leder for Computas i Trondheim
Marit blir ny leder for Computas i Trondheim
Last ned bilde
Marit Gartland tar over rollen som leder for Computas' Trondheimskontor etter Ida Ryland
Marit Gartland tar over rollen som leder for Computas' Trondheimskontor etter Ida Ryland
Last ned bilde
Marit Gartland tar over rollen som leder for Computas' Trondheimskontor etter Ida Ryland
Marit Gartland tar over rollen som leder for Computas' Trondheimskontor etter Ida Ryland
Last ned bilde
Marit Gartland ser frem til å starte i jobben som ny leder for Computas Trondheim
Marit Gartland ser frem til å starte i jobben som ny leder for Computas Trondheim
Last ned bilde
Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas
Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas
Last ned bilde

Om Computas

Computas er en nordisk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Vi utvikler verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, kraft og energi. Våre tverrfaglige team tilbyr den kompetansen som kreves gjennom hele digitaliseringprosessen. Vi jobber i tett samarbeid med våre kunder for å utvikle skreddersydde løsninger med høy brukernytte. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Computas ble etablert i Norge i 1985. Vårt hovedkontor ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Vi har også kontor i Trondheim, København og Bucuresti, Romania (Computas Development Center).

Følg pressemeldinger fra Computas

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Computas

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye