Widerøe

Aprilvekst i passasjertall, men driften ikke like positiv

Del

Passasjertallene for april er sterke. Widerøe flyr flere passasjerer etter en økning i produksjonen og oppstart av ny anbudsperiode. Vi ser flaskehalser på enkeltruter, men det er fremdeles ledig kapasitet. Widerøe er svært positiv til Samferdselsdepartementets plan om utredning av alternative prismodeller for å bedre det totale reisetilbudet for de som er avhengig av fly som kollektivtransport

Widerøe v/ Silje Kniven Walin

Antall passasjerer øker med hele 28 i prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det er veldig bra, men det kommer også fra at påsken var i april i fjor, i motsetning til mars i år. Vi har dermed hatt en aprilmåned nesten uten helligdager, noe som slår positivt ut for vår etterspørsel. Derfor hadde vi også nesten 13 prosent mer kapasitet sammenlignet med i fjoråret. Kabinfaktoren for april var 64 prosent, opp med seks prosentpoeng.  

Vi har lagt én måned av den nye anbudsperioden (FOT) bak oss. FOT-rutene fyller bedre enn i fjor. Vi har enkelte ruter som er utsolgt lang tid i forveien, men vi har mer kapasitet på flere av rutene. Det er fortsatt mange ledige seter i sommer, så flyene er på ingen måte helt fulle. Flaskehalsene i rutenettverket på FOT-rutene er vanskelig å håndtere ettersom vi ikke lenger kan differensiere basert på pris. Det er likevel enkeltruter og enkeltavganger der flyene tidlig fylles opp som resultat av Samferdselsdepartementet halvering av maksimalprisene.  

- Vi er svært tilfredse med den betydelige økningen i passasjertall denne måneden, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe. - Det er et tydelig tegn på hvor attraktivt vårt produkt er blitt, og den tilliten passasjerene har til Widerøe og våre tjenester.

- Vi er takknemlige for at Samferdselsdepartementet har annonsert at de vil evaluere ulike prismodeller, og bistår gjerne med vår kompetanse i en slik evaluering, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.   

Vi startet ny rute mellom Brussel og Bergen i april, og det er gledelig å se at salget fremover på ruten er lovende. Det ser ut som at mange belgiere skal til Vestlandet i sommer og nordmenn fra hele Widerøes rutenett velger seg Belgia og Brussel både som feriedestinasjon og videreforbindelser ut i verden. 

Vi har hatt en røffere april enn foregående måneder. Vi er ikke tilfredse med driftskvaliteten denne måneden. Stengt luftrom, først i sør og deretter i nord, slår hardt ut på driften. I tillegg har vi hatt tre tilfeller hvor fly har måttet returnere til Bergen etter avgang. Regularitet- og punktlighetstallene er ikke der vi ønsker for april. Vi planlegger med god robusthet, men flere tekniske feil har gitt oss utfordringer. Vi har satt i gang en rekke tiltak og forventer bedre regularitet i mai.  

Kontakter

Bilder

Om oss

Widerøe er Norges eldste flyselskap med over 3500 engasjerte medarbeidere. Widerøe består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe AS er et heleid datterselskap i Norwegiankonsernet.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Widerøe surfer videre inn i fellesferien4.7.2024 08:05:19 CEST | Pressemelding

Med vind i seilene viser månedstallene nok en gang positiv utvikling. Seks prosent lavere kapasitet sammenlignet med fjoråret, men samtidig fire prosent kapasitetsøkning fra mai 2024. Juni endte med en kabinfaktor på 77 prosent totalt og salget av sommerferiebilletter har vært god i ukene inn mot juli. På anbudsrutene fortsetter passasjerveksten som følge av halverte makspriser, og juni endte opp med en økning på 22 prosent mot fjoråret. Anbuds-produksjonen har vokst med 16 prosent, og kabinfaktoren har økt med fem prosentpoeng til 66 prosent.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye