Kunstsilo

Matoma til Kunstsilos åpningsfest

Del

Lørdag 11. mai braker det løs i Kristiansand med åpning av Norges nye kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. En av landets mest kjente artister blir nå med på feiringen.

Thea Fossen

Åpningsprogrammet til Kunstsilo har vært offisielt i to uker. Men en detalj har blitt holdt tilbake – nemlig hvem som opptrer på kvelden. 

Spektakulært lysshow ut mot Kristiansands innseiling

Lørdag 11. mai skal over 5500 gjester oppleve Kunstsilo og den mye omtalte Tangen-samlingen. Når klokken blir 22:30, transformeres Kunstsilos utendørs terrasse i femte etasje til en stor DJ booth og konsertscene. Matoma vil da opptre med et spektakulært musikk- og lysshow ut mot Kristiansands innseiling.

-Det blir «full fræs» med Matoma og et show jeg håper mange har muligheten til å få med seg! Vi innleder Kunstsilos første åpningsår med en av landets mest populære artist og musikkprodusent. Det blir en storstilt feiring av Kunstsilo som vi vil dele med alle, sier Eldbjørg Dahl, kommersiell sjef i Kunstsilo.

Utendørs gratiskonsert

Åpningsdagen inne i Kunstsilo er utsolgt. Men programmet som foregår utendørs kan alle være med på selv om man ikke har billett til åpningen.

Framsiden av Kunstsilo stengt

Før konserten vil fremsiden (Silokaia) av Kunstsilo holdes stengt, da det ikke vil være mulig å se showet fra denne vinkelen. Den beste måten å oppleve sceneshowet vil være i båt eller fra en distanse. Det vil også være begrenset ståplass på Lagmannsholmen.

– Jeg tror vi kan fastslå at terrassen fra 5. etasje blir verdens største DJ Booth. Derfor vil showet oppleves best på avstand, sier hun.

null
Kart med oversikt for best sikt til kveldsshow.

En av Norges mest kjente artister

Siden debuten i 2015, har artisten og produsenten Matoma gått fra å poste egenproduserte låter på SoundCloud fra gutterommet, til å bli en av de største internasjonale stjernene innen dansemusikk. Han har sluppet en rekke singler, to album og samarbeidet med storheter som Dua Lipa og Snoop Dogg. Til sammen har låtene til artisten fra Flisa blitt strømmet i overkant av svimlende 2 milliarder ganger.

Matoma lager musikk med en uimotståelig energi, fengende melodier og relaterbare historier som kan få liv i enhver fest, få deg i humør hver eneste morgen, eller være til trøst i tunge stunder – på tvers av sjangre, men alltid med positivitet og en følelse av at alt er mulig.

Program fra morgen til kveld

Før Matoma opptrer på kvelden, vil dagen by på en rekke kulturelle innslag utendørs som alle er velkomne til å delta på.

10:20 Parade fra øverst i Markens gate ved slottet til Kunstsilo, ledet av Tveit Union Musikkorps

11:00 Åpningstaler fra utescene ved Kunstsilo. Utendørsaktiviteter med flere overraskelser.

11:25 Salutt fra Lagmannsholmen med Christiansand Artillerie Compagnie

11:30 Dørene åpner (inngang for de med billett)

11.45 Mannskoret Gåsehud

12:15 Baste Aadnøy Andreassen og Matti Suni fra Knuden

13:15 A capella fra Pigekyss

14:15 Danseopptreden med Bølgen Dansekompani

15:15 Folkemusikk med Kulturpatrulja fra Setesdal

16:15 Jenni og Ingri på vokal og sax fra UiA

17:15 Kildens seniorkor Sølvstrupene

18:15 Korsang med Sound of Happiness

18:45 UKM-vinner Lea Solfjeld med sang og gitar 19.15 Jazzkonsert med Ibou Cissokho Trio

20:15 DJ Kaas

22:30 Spektakulært show med Matoma fra Kunstsilos terasse. Plassen foran Kunstsilo er stengt under showet. Dette oppleves best fra båt og Lagmannsholmen, samt fra andre steder som har direkte utsikt til Kunstsilo.

Les mer på kunstsilo.no

Kontakter

Bilder

Om Kunstsilo

Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som akkurat nå forvandles til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet skal romme Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg blir det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Følg pressemeldinger fra Kunstsilo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kunstsilo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kunstsilo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye