Møller Eiendom

Bærekraftig snuoperasjon fra Møller Eiendom

Del

Møller Eiendom kan vise til en solid forbedring i selskapets arbeid med miljø- og bærekraft. Resultatene kommer etter en snuoperasjon i 2023, som følge av svake resultater året før. Den positive utviklingen kommer frem i selskapets årlige bærekraftrapport «Bymiljø», som nå er lansert.

Vassbotnen 17, Møller Bil Stavanger. Bygget har fått gjennomført en rekke energisparingstiltak. Solceller med egen batteribank, varmepumpe for oppvarming av verkstedareal. Belysning er skiftet ut til LED og ventilasjon er rehabilitert.
Vassbotnen 17, Møller Bil Stavanger. Bygget har fått gjennomført en rekke energisparingstiltak. Solceller med egen batteribank, varmepumpe for oppvarming av verkstedareal. Belysning er skiftet ut til LED og ventilasjon er rehabilitert. Foto: Mathias Mikkelsen, AF Energi AS

Selskapet har som mål å øke sine bærekraftige leieinntekter, det vil si de leieinntekter som er i tråd med EUs taksonomi, samt å redusere det årlige energiforbruket.

«Vi er veldig glade for kunne vise til fremgang på begge disse nøkkelområdene. Vi har hatt en betydelig prosjektaktivitet i løpet av 2023, med blant annet en energioppgradering for 12 forhandleranlegg for Møller Bil, noe som har bidratt positivt til resultatene», uttaler Isak Oksvold, direktør miljø- og bærekraft i Møller Eiendom.

Ifølge bærekraftrapporten utgjør selskapets leieinntekter som samsvarer med EUs taksonomi nå 27,2 %. Dette er i praksis leieinntekter fra bygg klassifisert med energimerke A. Til sammenligning utgjør andelen bygninger med energimerke A om lag 10-12 % av yrkesbyggmassen, ifølge statistikk fra ENOVA.


Snuoperasjon innen energieffektivisering

I løpet av 2023 gjennomførte Møller Eiendom også en snuoperasjon med hensyn til energieffektivisering. Selskapet registrerte i 2022 en 2 % økning i energiforbruket i selskapets portefølje. Denne trenden ble brutt med en reduksjon på hele 4,9 % i registrert energiforbruk i forhold til 2021. 


«Det er oppmuntrende å se denne positive utviklingen i energiforbruk i porteføljen. Vi tok rev i seilene våren 2023, og dette har gitt resultater. Vi jobber målrettet med oppgradering av eksisterende bygg gjennom samarbeidsprosjekter med våre leietakere, men også gjennom store og små driftstiltak, som vi nå ser tydelige resultater av,»
avslutter Oksvold.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Møller Eiendom

Møller Eiendom skal eie og utvikle fremtidens eiendomskonsepter. Vi drives av djerve ambisjoner og utnytter vår finansielle styrke, erfaring og engasjement til å utvikle gode bygg og byområder. Målsettingen i konsernets vedtatte strategi er å bygge opp en betydelig portefølje av næringseiendom som skal bidra til langsiktig verdiskapning.

Følg pressemeldinger fra Møller Eiendom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Eiendom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye