Stortinget

Presidenten av Moldova besøker Stortinget

Del

Stortingspresident Masud Gharahkhani tar imot Moldovas president Maia Sandu på Løvebakken mandag 6. mai. President Sandu skal også møte medlemmer av utenriks- og forsvarskomitéen.

Foto: Stortinget

− Det er en stor ære å ta imot president Maia Sandu på Stortinget. Besøket understreker at vi nå forsterker båndet mellom Moldova og Norge, i en tid der landet er sterkt påvirket av krigen i Ukraina, sier stortingspresidenten.

Preget av krigen i Ukraina 

Moldova er naboland med Ukraina, og landet er derfor sterkt påvirket av Russlands angrepskrig mot Ukraina. Gjennom Nansen-programmet bidrar Norge til å håndtere krisene og støtte opp om reformer i Moldova. 

Sikkerhetssituasjonen i Moldova, det kommende valget og støtte til demokratiske institusjoner er ventet å bli sentrale temaer for samtalene på Stortinget.

Det er i forbindelse med statsbesøket til Norge at president Maja Sandu avlegger en visitt på Stortinget. President Sandu er den første moldovske presidenten som besøker Norge. 

Fotomuligheter: 

12:45: Ankomst Løvebakken 
12:50: Oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor 
13:12: Signering av gjestebok og foto foran flaggene 
13:17: Oppstart av møtet med UFK 
13:49: Avreise Løvebakken 

Akkreditering:  

Journalister og fotografer som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje bes akkreditere seg til presse@stortinget.no innen fredag 3. mai klokken 12.

Seneste oppmøte på Løvebakken mandag 6. mai er klokken 12:15.  

OBS: Ved stort oppmøte vil det opprettes fotopool. 

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakten for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon mandag–fredag kl. 07.30–20.00 og lørdag–søndag kl. 11.00–20.00. E-post leses hverdager 07.30–16.30.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye