Virke

Virke og HK enige i årets lønnsoppgjør

Del

Tirsdag formiddag ble Virke og Handel og Kontor (HK) enige i årets lønnsoppgjør.

Administrerende direktør i Virke, Bernt G. Apeland.
Administrerende direktør i Virke, Bernt G. Apeland.

Resultatet av meklingen ligger innenfor rammen i frontfaget, med en samlet lønnsvekst på 5,2 prosent.

– Nå er vi glade for å ha kommet til enighet. Det har vært intense og krevende døgn, og vi er fornøyd med å ha landet en avtale begge parter kunne signere. Nå unngår vi en storstreik i norske butikker og virksomheter. Våre medlemmer selger viktige varer og tjenester som betyr mye for folks hverdag, sier administrerende direktør i Virke, Bernt G. Apeland.

Virke og HK startet meklingen hos Riksmekleren søndag 28. april klokken 10.00. Partene ble enige etter å ha meklet ti timer på overtid.

Årets oppgjør gir ansatte omfattet av Landsoverenskomsten en solid lønnsvekst innenfor frontfagsrammen.

Trygge og attraktive arbeidsplasser

– Virke har jobbet for et ansvarlig resultat som hensyntar alle våre medlemmer. Det er stor strekk i laget, og det har vi hatt med oss hele veien. Vi er glade for å ha kommet til en felles enighet som ivaretar dette, og som også styrker handelsnæringenes attraktivitet og anseelse. Blant annet sikrer den nye avtalen et felles kompetanseløft for hele bransjen, sier Apeland. 

– I fremtiden vil rett og god kompetanse bli avgjørende for våre virksomheter, og vi er glade for at dette blir et viktig felles prosjekt for Virke og HK. Vi ser behovet for en felles innsats for sammen å styrke hele varehandelen, sier Apeland.

Det er også enighet mellom Virke og Negotia og Parat i meklingen om Funksjonæravtalene og tilhørende avtaler. 

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Virke er handels - og tjenestenæringenes hovedorganisasjon. Våre 25 000 medlemsvirksomheter er ledende på alt fra å vaske gulv til å arrangere konserter, pleie eldre og ta vare på de yngste, selge mat, malerkoster, madrasser, og alt det andre vi har behov for. Handels- og tjenestenæringene gir hverdagen innhold.

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye