OBOS

Høyeste salgstakt for OBOS på over to år

Del

Boligkjøperne virker å være på vei ut av dvalen og forrige uke solgte OBOS 125 boliger. Daniel Kjørberg i Siraj i OBOS tror nå er et gunstig tidspunkt å kjøpe nybolig på.

Fra OBOS sin utbyggingen på Storøykilen på Fornebu.
Fra OBOS sin utbyggingen på Storøykilen på Fornebu. Nyebilder

- Vi må tilbake til februar 2022 for å finne lignende salgstakt som vi har opplevd den siste uken. OBOS har solgt 125 boliger sist uke og i hele april er det solgt 261 boliger. Dette er gode tall og bekrefter det underliggende boligbehovet som hele tiden har vært i markedet. Det er tydelig at et mer stabilt rentenivå over tid kombinert med lavere prisvekst generelt har ført til at kjøperne er tilbake, sier konsernsjef i OBOS Daniel Kjørberg Siraj.

Om man har planer om kjøp av nybolig tror Siraj at det kan være gunstig å slå til nå.

- Slik markedet har vært en lengre periode tror jeg det er lurt å posisjonere seg for kjøp av nybolig nå. Den lave byggetakten de siste 18 månedene gjør at det de neste to årene vil komme langt færre nye boliger i markedet, noe som kan føre til prispress.

23 av boligene som ble solgt i forrige uke ble solgt med OBOS’ boligkjøpsmodeller Deleie og Bostart, og i hele april ble det solgt 43. I Stor-Oslo har det over tid vært rundt 50 prosent som kjøper med boligkjøpsmodell.

- Selv om salgstallene har tatt seg opp i det siste tyder andelen av salg gjennomført med Bostart og Deleie at det fortsatt er utfordrende for mange å ta steget inn i boligmarkedet. Økt boligbygging over tid er hovedløsningen på denne utfordringen, men kjøpsmodeller bidrar til å hjelpe mange inn på boligmarkedet, sier Siraj.

Et salg som tar seg opp gjør også at OBOS setter fart på boligbyggingen sin.

- Det gir oss mulighet til å starte opp nye prosjekter og vi har den senere tiden hatt flere salgsstarter, og det kommer flere. Vi er nå forsiktig optimistiske med tanke på fremtiden. Gitt den lave igangsettingen det siste halvannet året, så mener vi det er riktig å øke takten noe nå, sier Siraj.

OBOS planlegger nye salgsstarter både på Fornebu, Lillestrøm, Vollebekk, Frysja, Ski, og Tønsberg i løpet av våren.

Nøkkelord

Kontakter

Om OBOS

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye