Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen blir eneeier av eiendommen Diagonale i Bjørvika

Del

Olav Thon Gruppen har gjennom datterselskapet Thongård AS inngått en avtale om å overta hele eiendommen Diagonale i Bjørvika. Det er Hav Eiendom som nå selger sin eierandel på 50 prosent i bygget som sto ferdig i 2018. Hele eiendommen har en salgsverdi på ca. tre milliarder kroner, og er dermed en av årets hittil største eiendomstransaksjoner.

Diagonale i Bjørvika sto ferdig i 2018
Diagonale i Bjørvika sto ferdig i 2018 Foto: Olav Thon Gruppen

- Diagonale i Bjørvika er en prakteiendom i et av Oslos mest attraktive områder. Olav Thon Gruppen har hatt et godt og positivt samarbeid på eiersiden med Hav Eiendom underveis. Nå er det tid for å ta eierskapet videre som eneeier, sier Annette Hofgaard, konserndirektør eiendom i Olav Thon Gruppen.

Eiendommen i Dronning Eufemiasgate 11 består av to bygg på til sammen 41.700 kvadratmeter og huser i dag en rekke sentrale virksomheter som TV2, Vinmonopolet, Ræder og Vipps, samt 308 studentboliger. Bygget er plassert mellom Operaen og Barcode med Deichmanske Hovedbibliotek som nærmeste nabo.

Eierskapet har vært organisert gjennom selskapet A9 Palekaia AS der Thongård AS og Hav Eiendom har hatt 50 prosent hver. Gjennom denne transaksjonen blir Thongård AS nå eier av alle aksjene.

Om Hav Eiendom 
Eiendomsselskap eid av Oslo Havn KF, som igjen eies av Oslo kommune. Opprettet i 2003, for å utvikle Fjordbyen. Les mer: Hjem - Hav Eiendom

Nøkkelord

Kontakter

Kjell KallandAdministrerende direktør, Hav Eiendom

Bilder

Diagonale i Bjørvika har adressen Dronning Eufemiasgate 11
Diagonale i Bjørvika har adressen Dronning Eufemiasgate 11
Last ned bilde
Diagonale-prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo. Det er en del av vinnerprosjektet av «Deichman-aksen konkurransen» som også inkluderte plassering av det nye Deichman Bjørvika.
Diagonale-prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo. Det er en del av vinnerprosjektet av «Deichman-aksen konkurransen» som også inkluderte plassering av det nye Deichman Bjørvika.
Last ned bilde

Om oss

Konsernet Olav Thon Gruppen omfatter mange virksomheter, hvorav kjernevirksomhetene er eiendom og hotell. De mest kjente merkenavnene våre er Thon Eiendom og Thon Hotels.

I 2023 hadde konsernet ca. 3 000 årsverk. Les årsrapportene våre her.

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, som gir deler av overskuddet i Olav Thon Gruppen til samfunnsnyttige formål.

Link til våre presserom:
Olav Thon Gruppen
Thon Eiendom
Thon Hotels
Olav Thon Eiendomsselskap ASA

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Gruppen

Årsresultat for Olav Thon Gruppen 20237.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Gruppen oppnådde et godt operativt resultat i 2023, men nedjustering av eiendomsverdiene medførte et resultat før skattekostnad på -4.359 millioner kroner mot 4.300 millioner kroner i 2022. Driftsinntektene var på 13.625 millioner kroner, en økning med 12 % fra i 2022. Den store endringen fra i fjor forklares av at verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter utgjorde -8.337 millioner kroner. Verdinedgangen forklares av at avkastningskravet ved verdivurdering av eiendomsporteføljen i 2023 økte fra 4,9 % til 5,7 %, men verdifallet er dempet av betydelige leievekst på porteføljen. Resultatet før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter utgjorde 4.332 millioner kroner, en økning på 11 % fra 2022. - Den operative resultatutviklingen var god i de fleste av Olav Thon Gruppens virksomheter, og til tross for vedvarende økonomisk usikkerhet og kraftige renteøkninger, oppnådde Olav Thon Gruppen en vesentlig økning i det operative årsresultatet, sier visekonserns

Olav Thon Gruppens kjøpesentre omsatte for 78 milliarder i 20235.1.2024 11:20:00 CET | Pressemelding

I 2023 var omsetningen i Olav Thon Gruppens kjøpesentre på 78 milliarder kroner. Dette tilsvarer en økning på 5,2 % fra 2022. Også julehandelen i 2023 var god med en vekst på 3,5 % i desember sammenlignet med samme periode i 2022. - I et år som vi vet har vært vanskelig for forbrukerne, er vi meget godt fornøyde med en samlet omsetningsøkning på over 5,2 % i Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge. Vi kommer til å satse offensivt på å øke markedsandeler i 2024, men vi tror markedet kan bli tøffere i første halvår, og at forbruksveksten avtar noe, sier Thomas E. Rønning, direktør for kjøpesenter i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppen kjøper Hotel Terminus i Stockholm - nyåpner som Thon-hotell i 20256.12.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Som et ledd i Thon Hotels’ strategi om å satse i Skandinavia har Olav Thon Gruppen gjennom det svenske datterselskapet Thon Sverige AB inngått en avtale om å kjøpe Hotel Terminus i Stockholm. - Det var først og fremst den sentrale beliggenheten like ved Stockholm sentralstasjon som gjorde at vi fattet interesse for denne svært attraktive hotelleiendommen, uttaler Arne B. Sperre, visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppens resultat første halvår 20237.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Gruppen hadde et resultat i første halvår på 94 millioner kroner, ned fra 5,3 milliarder kroner i samme periode i fjor. Den store endringen fra i fjor forklares av at verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter i første halvår var 1,7 milliarder kroner, mens det i samme periode i fjor var en verdiøkning på 3,4 milliarder kroner. Resultatet før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter ble 2,2 milliarder kroner, en økning på 11 % fra samme periode i fjor.

Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni28.6.2023 20:00:00 CEST | Pressemelding

- Jeg har lært Olav Thon godt å kjenne gjennom mine 30 år i konsernet, spesielt i året som har gått, som konsernsjef. Han lever som han lærer, og jeg har dyp beundring for livsverket hans. Det Olav Thon har oppnådd gjennom sitt lange liv, er helt unikt. At Olav Thon nå runder 100, er enda et eksempel på hans imponerende langsiktighet i ett og alt, sier Kjetil Nilsen, konsernsjef i Olav Thon Gruppen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye