ABB

ABB i Norge: Styrker fellesskapet gjennom strategiske samarbeidsavtaler

Del

ABB tar samfunnsansvar på alvor. Vi balanserer økonomiske, sosiale og miljømessige hensyn for å skape positiv endring og bidra til en bedre verden.

Lars Leegaard Marøy, administrerende direktør i VilVite og Tor Ove Lussand, direktør i ABB Energy Industries
Lars Leegaard Marøy, administrerende direktør i VilVite og Tor Ove Lussand, direktør i ABB Energy Industries

Vi er stolt over å kunngjøre to nye treårige samarbeidsavtaler med ideelle organisasjoner. Disse avtalene bygger opp under våre verdier, styrker felleskapet og fremmer verdier som mangfold, inkludering og bærekraft.

VilVite i Bergen er Norges ledende regionale vitensenter. Gjennom interaktive utstillinger, læringsprogram og fritidsaktiviteter sørger de for å øke kunnskapen om naturfag og teknologi i samfunnet, og inspirere barn og unge til å velge en realfaglig yrkesvei. ABB og VilVite ønsker å gi de unge verktøyene de trenger for å utforske og forstå fremtidens teknologiske landskap. Samarbeidet vil styrke folks evne til å ta kunnskapsbaserte og bærekraftige valg.

«ABB vil bli en flott kilde til inspirasjon for våre gjester. De er ledende innen områder som automatisering, elektrifisering og robotteknologi, som alle er viktige satsninger for vitensenteret. Sammen med ABB kan vi skape økt nysgjerrighet og interesse for realfag, og gi barn i alle aldre muligheten til å utforske fremtidens løsninger.» – Lars Leegaard Marøy, administrerende direktør i VilVite.

Zuccarellostiftelsen jobber for å redusere utenforskap ved å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet. Uavhengig av bakgrunn, kjønn, etnisitet, bosted og økonomiske midler har alle barn og unge rett til å delta i én fast aktivitet de velger selv. Stiftelsen jobber derfor med å redusere barrierene til idrettsglede for å skape sterke og trygge barn, et mer inkluderende samfunn og bedre integrering. Mangfold og integrering er en viktig verdi for oss i ABB og sammen med Zuccarellostiftelsen kan vi være med å gjøre en forskjell for barn og unge.

«Idretten representerer et stort fellesskap og er den viktigste inkluderingsarenaen etter skolen. For barn og unge å stå på utsiden av dette fellesskapet er ikke bare vondt å oppleve for den enkelte, men kan få store konsekvenser videre i livet og for samfunnet. Vi er veldig takknemlige for at ABB ønsker å bidra til vårt arbeid. Med ABB på laget kan vi støtte flere klubber med tilskudd og flere familier med stipend, slik at flere barn og unge får oppleve idrettsglede og mestring.» - Kristine Alcocer Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen.

«Vi ser frem til samarbeidet med to spennende og verdifulle organisasjoner, som hver på sin måte støtter opp om våre verdier. Sammen med VilVite kan vi dele vår ekspertise og lidenskap for teknologi med unge mennesker og inspirere fremtidens forskere og teknologer. Og gjennom Zuccarellostiftelsen får vi anledning til å motvirke utenforskap og bygge trygge og glade barn. Begge organisasjoner vil skape engasjement og stolthet internt.» - Per Erik Holsten, administererende direktør ABB Norge

Kontakter

Bilder

Øystein Moen, Partneransvarlig i Zuccarellostiftelsen og Lars-Fredrik Mathiesen, direktør i ABB Motion
Øystein Moen, Partneransvarlig i Zuccarellostiftelsen og Lars-Fredrik Mathiesen, direktør i ABB Motion
Last ned bilde

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs mer enn 105 000 ansatte bygger på over 140 år med ekspertise, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk19.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Den nye alliansen vil bygge Topsøes Solid Oxide Electrolysis Cells (SOEC) fabrikk i Virginia, USA basert på en standardisert tilnærming, forutsatt endelig investeringsbeslutning. Fabrikken vil levere toppmoderne elektrolysatorer for effektiv produksjon av grønt hydrogen. Grønt hydrogen og dets derivater, som grønn ammoniakk og eMethanol, kan brukes som e-drivstoff eller kjemikalier som er nøkkelen til å avkarbonisere energikrevende næringer og langdistansetransport.

ABB hjelper bedrifter med å kartlegge en vei til energi-besparelser med ny online-kalkulator8.5.2024 09:54:06 CEST | Pressemelding

I forkant av IEAs globale konferanse om energieffektivisering, ønsker ABB å vise beslutningstakere hvordan energieffektivisering kan bidra til å kutte utslipp og øke produktiviteten ABBs online kalkulator hjelper bedrifter med å estimere besparelsen ved å forbedre energieffektiviteten til lavspenningsmotorer i pumpe- og vifteapplikasjoner Kalkulatoren er en enklere versjon av ABBs mer omfattende energianalyse «Energy Efficiency Audit» og er basert på samme algoritme

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye