Høyskolen Kristiania

Ny rekord i antall søkere på Kristiania

Del

Søknadsfristen for Kristianias studieprogrammer var 15. april, og i år er det ny rekord i antall søkere! 11.393 unike søkere, mot 10.267 i fjor, noe som utgjør en økning på hele 11 prosent. 

Foto: Kristiania 2024

Stor pågang fra internasjonale studenter

Blant Kristianias nye studieprogrammer er det stor interesse for Master i ledelse og organisasjonspsykologi. Hele 281 søkere hadde dette som første prioritet, og 145 av disse har allerede signert kontrakter, som er svært gode tall for et nyoppstartet studium.

Bachelor i Data Science har også markert seg med hele 374 søkere. Dette er vårt eneste bachelorprogram på engelsk, som også er det eneste studiet vi tilbyr internasjonale søkere. I år mottok Kristiania søknader fra 75 forskjellige land!

Formidabel vekst i Bergen

Studiet i Cybersikkerhet gjorde det også svært godt, med 686 søkere som hadde dette på første prioritet, mot 490 i fjor. Det er også står interesse for faget i Bergen, med 143 søkere i år, sammenlignet med 102 i fjor. Bergen gjør det også godt totalt sett, med en økning på 31 prosent flere søkere totalt, sammenliknet med fjoråret.

Rektor ved Kristiania, Trine J. Meza, sier det er svært gledelig med de høye søkertallene fra inn- og utland:

— Dette viser at vi tilbyr utdanninger som utdanningssøkerne ønsker, både nasjonalt og internasjonalt. Framskrivninger viser at Norge trenger flere arbeidstakere med høy kompetanse, og økningen i antall søkere til mastergradsstudiene er i lys av dette positivt, sier Meza.

Høy kontraktsfart

Konvertering fra søknader til signerte kontrakter viser også god fart sammenlignet med fjoråret.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Stein Oddvar Evensen, er takknemlig for den positive utviklingen og interessen for Kristianias studieprogrammer.

— Denne suksessen er et resultat av innsatsen til alle ansatte i samtlige avdelinger, og et bevis på at vi spiller hverandre gode. Tallene fremmer også vår posisjon som en ledende utdanningsinstitusjon som tilbyr ettertraktet utdanning innen et bredt spekter av fagområder, sier Evensen.

Avdelingsleder i opptaksavdelingen, Nikolai Klæboe, er også godt fornøyd med tallene.

— Vi opplever stor pågang, og søkerne laster opp sine dokumenter i en fart vi ikke har sett tidligere. Dette er naturligvis gledelig, og det viser at søkerne også mener alvor når de søker hos oss, sier Klæboe.

Kontakter

Bilder

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.​

Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren.​ Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.

Kristiania har ambisjoner om å bli universitet​ ​fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste. 

Høyskolen Kristiania rød logo

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye