Donald Duck & Co på trøndersk!

Del

I Donald Duck & Co 17 som utkommer 26. april besøker Donald Trondheim (Trandheim) for å være med i Det store mustasjemesterskapet! Historien er oversatt til trøndersk ved komiker og programleder Klaus Sonstad.

Donald besøker Trondheim (Trandheim) for første gang MED bart. Historien er tegnet av Arild Midthun, skrevet av Aleksander K. Brown og oversatt til trøndersk ved Klaus Sonstad!
Donald besøker Trondheim (Trandheim) for første gang MED bart. Historien er tegnet av Arild Midthun, skrevet av Aleksander K. Brown og oversatt til trøndersk ved Klaus Sonstad!

Denne uken snakkes det for første gang trøndersk i Andeby! Dette skjer i utgaven av Donald Duck & Co 17 som utkommer fredag 26. april, i forbindelse med dialektprosjektet «Hele Norge kvakker». Gjennom hele 2024 vil Donald-bladet inneholde historier som er oversatt til norske dialekter, og kjente ambassadører for dialektene får i oppgave å kle Donald i deres lokale språkdrakt.

Klaus Sonstad har oversatt Donald til trøndersk
Komiker Klaus Sonstad har oversatt den nye historien der Donald besøker Trondheim med nyanlagt bart.
– Det er veldig stas å få denne muligheten. Det er ikke mange som kan si at de har oversatt Donald Duck, sier en fornøyd Klaus Sonstad.
– Noe av det gøyeste var gi navn til nye karakterene. På sin tur gjennom Trondheims gater møter Donald og leserne både Trand Rambart Hønriksen og Klausul Skjeggstad! 

Donald besøker Trondheim og endene får bart
Den nye Donaldhistorien handler om Donald og nevøene som er i Trandheim for å delta i Det internasjonale mustasjemesterskapet. Donald har nemlig, ANDtagelig for første gang på 90 år, anlagt bart! Men uheldigvis for Donald viser det seg å være en bartetyv i byen, i løpet av natten stjeles alle byens barter! Hvem er bartetyven? 
Dessuten; kan det tenkes at Ole, Dole eller Doffen har begynt å få dun på overleppa? Nok til å bli med i bartekonkurransen?
Historien er skrevet av norske Aleksander Brown og tegnet av Arild Midthun. 

Viktor Skrotberg blir Donald-figur!
Donald Duck & Co 17 inneholder ikke bare én, men to trønderhistorier! I tillegg til bartehistorien fra Trondheim, ducker også programleder og youtuber Victor Sotberg opp i Andeby i en egen historie, da som Kvikktor Skrotberg!  

Dessuten finner man et kart over Trandheim i bladet, der får vi blant annet vite hvem som er hvem i Trøndelag.
Skrue McDuck = Odd Reitan (Odd Geitand)
Donald = Nils Arne Eggen (Hils Harde Leggen)
Dolly = Mona Grudt (Morna Krutt)
– Trøndernummeret er en del av det større prosjektet vårt; Hele Norge kvakker, sier Donald-redaktør Marius Horn Molaug. – Gjennom 2024, i tilknytning til Donalds 90-årsjubileum gir vi jevnlig ut Donald-historier på dialekt. Vi ønsker å bringe Donald tilbake til det norske folk, der de bor, på sin egen dialekt! Lek med språk og uttrykk er og har alltid vært en viktig del av Donaldbladet! Vi merker at dette virkelig slår an lokalt. Det er ingen tvil om at små og store Donaldlesere er stolte av dialekten sin! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eksempler fra Donald Duck & Co nr 17
Eksempler fra Donald Duck & Co nr 17
Last ned bilde
Donald får bart i Donald Duck & Co nr 17
Donald får bart i Donald Duck & Co nr 17
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye