UiO - Det medisinske fakultet

Medisinutdanning ved UiO Campus sør blant landets mest populære

Del

Årets søkertall fra Samordna opptak 2024 viser at UiO Campus sør er tredje mest populære studiet av alle i Norge.

To legestudenter foran sykehus
– Underviserne våre er både flinke og engasjerte, og det er kort avstand fra teori til praksis. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet her, og det er veldig kult at så mange ønsker å ta deler av medisinutdanningen her på Sørlandet, sier Iselin Hedvig Sørensen Graarud. Hun og Martin Schjærven Aagaard er studenter ved UiO Campus sør. Foto: Lars Singelstad, SSHF. SSHF og UiO

Universitetet i Oslo lanserte desentraliserte medisinstudier på UiO Campus sør som et nytt søkealternativ ved Samordna opptak i år. Nye søkere til medisinstudiet kan velge mellom å gjennomføre hele studiet i Oslo eller første halvdelen i Oslo og andre halvdelen i Kristiansand og Sørlandet. Medisinutdanningen i Oslo og i Agder er nå et av landets mest populære studium.

Søknadsalternativet UiO Campus sør høst har 19,1 førstevalgsøkere per studieplass. Med dette er Campus sør høst er det tredje mest søkte studieprogram per studieplass i Samordna opptak.

Totalt har Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo en 14,8 % økning av førstevalgsøkere fra i fjor.

Desentralisert medisinutdanning er viktig for å utdanne flere leger i Norge

UiO Campus sør er viktig for at vi skal lykkes med å utdanne flere leger i Norge. Grimstadutvalget anbefalte i 2019 at Norge bør utdanne betydelig flere leger ved egne universitet. Både Sørlandet sykehus og kommunene i Agder har bidratt mye for å få dette til. På Sørlandet er det tett samarbeid mellom sykehusene og kommunene i regionen. Dette gjør det mulig for studentene å få varierte erfaringer både fra spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten som del av studiet. 

– Vi er veldig glade for at mange ønsker å studere medisin ved Universitetet i Oslo. Ekstra gledelig er det at så mange vil gjennomføre den siste halvdelen av studiet ved vår desentraliserte campus på Sørlandet som ble etablert i fjor, sier Magnus Løberg, studiedekan ved Det medisinske fakultetet, UiO.

– Fra studentene som er på Sørlandet nå hører vi at de er veldig fornøyd med studietilbudet og den tette oppfølgingen de får fra underviserne og hele sykehuset, så denne modellen har vi stor tro på.

Det er bra at regjeringen fra dette opptaket har bevilget 20 flere studieplasser for medisin til UiO, slik at vi nå kan ta inn 260 studenter hvert år. Men vi vet at behovet er mye større, og har derfor stor tro på videre økning også de kommende årene, sier Magnus Løberg.

Medisinutdanningen er viktig for hele regionen

– Dette er veldig gode nyheter for Sørlandet, sier Nina Mevold, administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF.

–  Dette er en svært viktig satsing for Sørlandet sykehus og for hele regionen. Vi er utrolig stolte over at vi på kort tid har klart å etablere et desentralt medisinstudium som oppfattes som så attraktivt for kommende studenter. Her tror jeg studentene selv har vært gode ambassadører. Og det igjen skyldes de gode fagfolkene vi har rekruttert fra sykehus og kommuner.

Fornøyde medisinstudenter ved UiO Campus sør

–  Underviserne våre er både flinke og engasjerte, og det er kort avstand fra teori til praksis. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet her, og det er veldig kult at så mange ønsker å ta deler av medisinutdanningen her på Sørlandet, sier Iselin Hedvig Sørensen Graarud, medisinstudent ved UiO Campus sør.

Fakta UiO Campus sør

Søknadsalternativet UiO Campus sør høst er satt som førstevalg av 19,1 student per studieplass. Campus sør høst er da tredje mest søkte studieprogram per studieplass. Ved UiO Campus sør tar du de tre første årene av medisinstudiet i Oslo og så bytter du til Kristiansand som studiested og studerer videre der. Det er 15 studieplasser til UiO Campus sør mot 115 studieplasser i Oslo.

Kontakter

Bilder

To legestudenter foran sykehus
– Underviserne våre er både flinke og engasjerte, og det er kort avstand fra teori til praksis. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet her, og det er veldig kult at så mange ønsker å ta deler av medisinutdanningen her på Sørlandet, sier Iselin Hedvig Sørensen Graarud. Hun og Martin Schjærven Aagaard er studenter ved UiO Campus sør.
Last ned bilde

Lenker

Om Det medisinske fakultet

Det medisinske fakultet ble grunnlagt i 1814. Vi er landets eldste medisinske fakultet. Fakultetets undervisning og forskning spenner fra basale biomedisinske fag via kliniske fag til helsefag med en tydelig internasjonal profil. Fakultetet har høy aktivitet innen formidlingsvirksomhet og innovasjon.

Les mer om fakultetet

Følg pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det medisinske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye