Tall som teller: Krig og konflikt – hvor gikk norsk bistand i fjor?

Del

I en verden preget av krig og konflikt og klimakrise er behovene enorme. Norge ligger i verdenstoppen som giver av bistand, men hva går pengene fra Norge egentlig til?  På Tall som teller offentliggjør vi den offisielle norske bistandsstatistikken for 2023 og lanserer en rapport med ferske tall og analyse av norsk bistand det siste året.

I 2023 brukte Norge rekordhøye 58,6 milliarder kroner på bistand. Hva skjuler seg bak tallene? Hvilke land får mest? Hva slags bistand gir Norge? Og hvordan påvirker krig og konflikt den norske støtten?

I tillegg til å presentere nøkkeltall, fakta og analyse, inviterer Norad til diskusjon om hvordan vi skal kombinere langsiktig utviklingsbistand med et stadig økende behov for akutt nødhjelp og tiltak som støtter fredsprosesser.  

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp), Norads direktør Bård Vegar Solhjell, kunnskapsdirektør Håvard Nygård og statistikksjef Katrine Heggedal i Norad er blant dem som vil stå på scenen.  

Tallene blir offentlige tirsdag 7. mai kl 09.00.  

Meld deg på arrangementet og/ eller registrer deg for å få tilsendt rapport og pressemelding her:  Tall som teller (trippus.se)

Dato: Tirsdag 7. mai 

Tid: 09.00-10.30

Sted: DogA , Hausmanns gate 16 i Oslo, og digitalt

For de som kommer til DogA er det lett frokostservering fra kl. 08.00.

Nøkkelord

Kontakter

Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid. Vi jobber for at verden skal nå FNs bærekraftsmål. Sammen med våre partnere og på vegne av Norge jobber Norad for en grønnere framtid i en verden uten fattigdom. Menneskerettighetene skal respekteres og ingen utelates. Gjennom kunnskap og samarbeid sørger vi for at norske bistandsmidler bidrar til global utvikling. Sammen beveger vi verden.

Følg pressemeldinger fra Norad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye