Söderberg & Partners

Depositumsgaranti for næringseiendom – en smart investering

Del

Vi opplever større interesse rundt Depositumsgaranti for næringseiendom enn tidligere.

– Ikke så rart, siden dette kan være gunstig på flere områder, samtidig som du frigjør arbeidskapital umiddelbart, sier Marcus Engelberg i Söderberg & Partners. 

Depositumsgaramti er en vinn-vinn løsning for begge parter, sier Marcus Engelberg i Söderberg & Partners.
Depositumsgaramti er en vinn-vinn løsning for begge parter, sier Marcus Engelberg i Söderberg & Partners.

Frigjøre kapital

Tradisjonelt sett har bedrifter vært nødt til å binde opp store summer kapital i form av depositum ved inngåelse av leiekontrakter. Sikkerheten som må stilles er typisk mellom 3 og 12 måneders verdi av leien. Med dagens rentenivå er kapitalt kostbart.

Depositumsgaranti, eller husleiegaranti som det også kalles, er et alternativ som gjør at man unngår dette. I stedet for å binde opp kapitalen i et depositum, kan man bruke denne til mer strategiske formål, som vekstinitiativer, teknologisk oppdatering eller markedsføring.  

– For de som har mulighet, er dette derfor et veldig attraktivt grep å ta, fortsetter Engelberg.  

Hvilke fordeler har Depositumsgaranti?

  • Frigjør kapital og øker likviditet
  • Enkel og effektiv administrasjon  
  • Forutsigbare kostnader 
  • Raskere utleieprosesser 
  • Beskyttelse mot tap 

– Videre så beskytter også en slik garanti mot mulige tap som følge av skader eller manglende betaling fra leietaker. En annen fordel for utleier, er at garantien er enklere å administrere enn en tradisjonell depositumskonto. Ofte er dette derfor en vinn-vinn løsning for begge parter, avslutter Engelberg.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner. Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning. Konsernet har i dag 4400 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg, UK og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 10 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er 390 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Tønsberg, Kristiansand, Bryne, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Bodø, Svolvær og Tromsø.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye