SMB Norge

SMB Norge: Forventer at ny næringsminister raskt leverer

Del

SMB Norge gratulerer Cecilie Myrseth som ny næringsminister, og har samtidig noen klare forventninger – som haster.

SMB Norge/Johnny Syvertsen Fri bruk for media ved kreditering

- SMB Norge gratulerer vår nye næringsminister, og håper og tror på et like godt samarbeid og god dialog med henne som vi hadde med hennes forgjenger, sier administrerende direktør Jørund H. Rytman.

- Regjeringen har mange områder de fortsatt må levere på for at hverdagen for bedriftene skal kunne bli bedre, og vi ber derfor om at næringsministeren raskt setter seg inn i situasjonen for hverdagsnæringslivet, sier Rytman.

-  SMB Norge har spesielt store forhåpninger til gründermeldingen som er varslet før sommeren, og til denne har SMB Norge og mange hundre bedrifter kommet med innspill som meldingen må adressere, bl.a. en helhetlig gjennomgang av skattesystemet som rammer gründere og startups og som hindrer utviklingen av eksisterende bedrifter, uttaler Rytman.

- Våre bedrifter er opptatt av hvordan skatter og avgifter rammer økonomien til bedriftene, og spesielt formuesskatten må næringsministeren være villig til å se på med nye øyne. I tillegg melder våre bedrifter om utfordringer knyttet til byråkrati, og at man trenger en total gjennomgang av nivået på gebyrer og andre sanksjoner det offentlig påtvinger næringslivet. Skjemaveldet og sanksjoner gjør hverdagen krevende. Her må næringsministeren få fortgang i arbeidet med en enklere hverdag for bedriftene, sier Rytman.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye