Philip Therkildsen er Norges beste baker
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
- Det føles helt uvirkelig, sa den ferske norgesmesteren da han kom ned fra pallen. – Dette var uventa. Jeg ble jo med i konkurransen for å prøve å ta gull, men jeg hadde egentlig ikke forventa at det skulle skje, sa Therkildsen. På andre plass kom Romain Trigueros og tredjeplassen gikk til Ludvig Andersen.
At Therkildsen vant i dag tror han selv var fordi han valgte å gjøre det enkelt. – Jeg gikk for enkle og gode smaker og utførelser. Meste fornøyd er jeg med aprikos og lavendel-wienerbrødet mitt, forteller Terkildsen som fikk hjelp med smakene av konditorsjefen ved Sirkus Renaa, Hege Andersen.
Therkildsen er utøver på det norske baker- og konditorlandslaget, og skal konkurrere i nordisk mesterskap i august. – Denne seieren gir meg jo et løft i selvtilliten når jeg nå skal begynne å trene til neste mesterskap. Men nå skal jeg først slappe av et par uker, sier Therkildsen.
De tre finalistene, Ludvig Myhre Andersen (Café Plenum), Philip Therkildsen (Sirkus Renaa) og Romain Trigueros (Søtt+Salt), hadde fem timer på seg til å bake det som skulle på utstillingsbordet og til vurdering hos dommerne. I tillegg hadde de 1,5 time til forberedelser i går.
Tema for konkurransen var "årstid" og produktene som skulle lages var:
- 2 typer bolledeig med 2 typer utførelse, minimum 20 av hver.
- 2 typer rundstykker, minimum 20 av hver.
- Brød med 2 forskjellige utførelser.
- 2 ulike oppslag av laminert deig, 20 av hver. Minst en variant skal være med fyll. Dersom begge har fyll, skal det være to forskjellige fyll.
- Croissant 20 stk.
På utstillingsbordet til Therkildsen var det et kuvertbrød formet som horn, laget av landbrødeig med 100% surdeig, et kuvertbrød som hadde form som en knopp som holder på å sprette ut – også på landbrødeig, klassiske croissanter, pain aux chocolat, brioche farget med kakao med en chocolate chip cookie-deig i midten, en annen brioche med bringebærmarmelade toppet med friske bringebær, wienerbrød med pistasje-fangipane, pisket creme fraiche og aprikos og lavendel-marmelade, ost og chilibrød med fire år gammel Jarlsberg, hvit cheddar fra England og sylta Jalapenos.
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noOm BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup30.8.2024 22:03:57 CEST | Pressemelding
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
Nå må politikerne våkne!8.8.2024 11:22:30 CEST | Kronikk
Er målet å erstatte lokale norske bakervarer med importert "dieselbakverk" fra utlandet? Norske myndigheter tillater at stadig mer bakverk importeres over grensen med trailere, mens lokale tradisjonsrike bakerier i Norge legges ned. Tillatte handelshinder i Norge eskalerer denne utviklingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom