Parat

Enighet i hotell og restaurant-meklingen

Del

Parat og NHO Reiseliv ble mandag formiddag enige etter mekling nærmere 12 timer på overtid. Det blir dermed ingen streik for Parats medlemmer på riksavtalen. Parats medlemmer i hotell-, restaurant- og cateringbransjen får lønnstillegg på linje med det som ble framforhandlet i frontfaget for en uke siden.

Alle som er omfattet av overenskomsten får et generelt tillegg på 7 kroner.

I tillegg kommer solide økninger i tilleggene for de som har fagbrev, jobber skift, nattevakt og/eller har lang bedrifts- og bransjeansiennitet.

I tillegg til de sentrale tilleggene skal det gjennomføres lokale lønnsforhandlinger. 

Parats forhandlingssjef Turid Svendsen er fornøyd med resultatet.
–Oppgjøret bidrar til å sikre reallønnsvekst for våre medlemmer. I tillegg vil oppgjøret ivareta ansatte med erfaring i bransjen og gjøre det mer attraktivt for nye å komme til, sier hun.

Kontakter

Om Parat

Parat er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon med over 40 000 medlemmer i alle sektorer i arbeidslivet. Parat er en del av YS (Yrkesorganisasjonenes sentralforbund).

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye