NM Årets Baker
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
De tre som skal konkurrere om å bli Norges beste baker er Ludvig Myhre Andersen, Philip Therkildsen og Romain Trigueros.
Ludvig Myhre Andersen er bakerileder på Café Plenum i Slemmestad i Asker kommune. Han har tidligere vunnet Oslo Akershus Cup (2020), og gleder seg nå til å konkurrere i NM.
Philip Therkildsen er bakersvenn ved Sirkus Renaa i Stavanger. Han flyttet fra Porsgrunn til Stavanger for å gå i lære hos regjerende norgesmester, Nikolai Meling (Sirkus Renaa). Philip vant gull i Rogalandsmesterskapet både i 2022 og 2023, og er utøver på det norske bakerlandslaget.
Romain Trigueros er bakerisjef hos Søtt+Salt i Bergen. Som femåring bestemte franskmannen seg for hva han ville bli når han ble stor. Til tross for hans brede erfaring, blir NM Årets Baker hans første konkurranse.
Tema for NM Årets Baker er «årstid», og deltagerne skal lage to forskjellige typer småbakst, to forskjellige typer søtbakst, ett laminert produkt, grovbrød og en showpiece.
Dommergruppen
Dommergruppen består av Alexander Pelli (hoveddommer), Nikolai Meling, Jonathan Burt og Gunnar Solberg (assistentdommer). Dommerne skal blant annet vurdere utseende, konsistens og smak på produktene, og kreativitet og arbeidsteknikk hos konkurrentene.
Alexander Pelli er baker på populære Lillebrors bageri i Stockholm. Han er utøver på det svenske bakerlandslaget, og har blant annet vunnet Årets Baker 2019 i Sverige og beste søtbakst i Nordisk i 2018 og 2019.
Nikolai Meling er bakesjef på Sirkus Renaa i Stavanger. Han er bransjeambassadør og tidligere utøver på Baker- og Konditorlandslaget. Han kan smykke seg med bronsemedalje fra VM - iba UIBC-Cup i 2018, i tillegg til å være regjerende norgesmester siden 2018.
Jonathan Burt er baker på Tollboden Bakeri i Egersund. Han er bransjeambassadør og tidligere utøver på Baker- og Konditorlandslaget. Burt kom på sølvplassen i forrige NM, og har vunnet bronse og gull i Nordisk i hhv. 2018 og 2019.
Gunnar Solberg er bakemester på Baker Hansen i Oslo. Han har sittet i konkurranserådet siden 2017, og har vært med å arrangere både NM Baker, NM Ung baker og Nordisk. I 2019 var han dommerassistent i Nordisk og han har også vært dommer i NM Baker og Ung Baker. Solberg kom på 3. plass i NM Baker i 1990, og representerte Norge i EM i Weinheim i 1991.
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup30.8.2024 22:03:57 CEST | Pressemelding
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
Nå må politikerne våkne!8.8.2024 11:22:30 CEST | Kronikk
Er målet å erstatte lokale norske bakervarer med importert "dieselbakverk" fra utlandet? Norske myndigheter tillater at stadig mer bakverk importeres over grensen med trailere, mens lokale tradisjonsrike bakerier i Norge legges ned. Tillatte handelshinder i Norge eskalerer denne utviklingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom