Universitetet i Bergen (UiB)

Holbergprisen i skolen og Drammen vgs inngår samarbeid

Del

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun besøker skolen for å lære om den nye linjen «Samfunnsforskeren» som tar utgangspunkt i deltakelsen i Holbergprisen i skolen.

Holbergprisen i skolen
Holbergprisen i skolen Holbergprisen

Hvert år arrangerer Holbergprisen en forskningskonkurranse for elever i den videregående skolen, med mål om å vekke ungdommers interesse for humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag. Holbergprisen i skolen (HiS) er Kunnskapsdepartementets verktøy for å spre kunnskap om, og interesse for, disse fagfeltene blant unge.

Drammen videregående skole har deltatt i Holbergprisen i skolens forskningskonkurranse i en årrekke og har nå etablert et langsiktig samarbeid med HiS. Drammen vgs. har i mange år hatt realfagsforskerlinje, men utmerker seg nå ved å satse på den nyopprettete linjen «Samfunnsforskeren» med utgangspunkt i deltakelsen i Holbergprisen i skolen.

Bakgrunnen for samarbeidet mellom HiS og Drammen vgs. er at Drammen har vist seg som en fleksibel og fremtidsrettet skole som har vært interessert i å prøve ut ulike formater for elevforskningen. Erfaringene fra Drammen vgs. og deres nye samfunnsforskerlinje vil kunne komme til nytte for alle HiS-deltakerskoler, og skolen vil kunne fungere som et laboratorium for elevforskningen.

Program:

Dato: Mandag 15. april 2024.
Tid: 13:30- 14:30
Sted: Drammen videregående skole, rom A317.
Danvikgata 25, 3045 Drammen

13:45 –13:50 Velkomst og orientering om arbeidet
Ved rektor ved Drammen videregående skole Hanne Merete Hagby og
utdanningsleder Marianne Borge.

13:50- 14:05 Elever fra Drammen vgs. forteller kort om sine prosjekter.

14:05 -14:25 Samtale med elever og lærere i klassen

Lise Camilla Ruud forteller om erfaringen som forskerkontakt
Forskerkontakten blir tildelt av Holbergprisen i skolen og veileder elevene i valg av
problemstilling, metode og analyse

Drammen kommune ved Vegard Hetty Andersen
Samtale med avdelingsleder ved politisk sekretariat I Drammen, Vegard Hetty
Andersen, og lærerne ved skolen om samarbeidet rundt oppdragsforskning.

14:25-14:30 Kunnskapsministeren er tilgjengelig for kommentarer til pressen.

Vennligst vær på plass i god tid.
Oda Tvedt kan møte pressen i resepsjonen.

Tilgjengelige for intervju:
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun.
Rektor ved Drammen vgs., Hanne Merete Hagby.
Utdanningsleder ved Drammen vgs., Marianne Borge.
Holbergprisen i skolen: Hilde Omdalsmoen Fidje.

Mer om Holbergprisen i skolen:

Holbergprisen i skolen er en nasjonal årlig konkurranse for elever i den videregående skole. Årlig deltar rundt 1000 elever på 20 utvalgte skoler. Hver skole sender inn tre elevprosjekter som velges ut etter en intern konkurranse. Den 8. mai kunngjøres de tre finalistene som er valgt ut av fagjuryen, og kunngjøring av rangeringen, med prisutdeling, finner sted under Holberguken i Bergen den 6. juni.

Holbergprisen i skolen og lærerprisen forvaltes av Holbergprisens styre, som også deler ut Holbergprisen og Nils Klim-prisen. Holbergprisen er en internasjonal pris som tildeles årlig for banebrytende forskning innen humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi, mens Nils Klim-prisen tildeles en fremragende forsker fra/i et nordisk land, innen de samme fagområdene. Alle prisene administreres av Universitet i Bergen, på vegne av Kunnskapsdepartementet.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye