Miljøstiftelsen Bellona

Ny daglig leder i Miljøstiftelsen Bellona

Del

Styret i Miljøstiftelsen Bellona har ansatt Nina Hjellegjerde som ny daglig leder. Hjellegjerde har lang erfaring fra ledelse i internasjonale organisasjoner og kjenner Bellona godt etter å ha vært assisterende daglig leder siden august i fjor.

Nina Hjellegjerde er ansatt som ny dalig leder i Miljøstiftelsen Bellona.
Nina Hjellegjerde er ansatt som ny dalig leder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Bellona

– Det er svært motiverende å jobbe med kollegaer som sitter med konkrete løsninger på hvordan vi skal jobbe med klimakrisen. Jeg håper og tror at erfaringene jeg har opparbeidet meg vil være nyttige i Bellona når vi nå utvikler organisasjonen videre, sier Nina Hjellegjerde.

– Vi er utrolig glade for at Nina har sagt ja til å lede Miljøstiftelsen Bellona videre. Bellona har de siste årene hatt en sterk organisatorisk vekst, både i Norge og på våre kontorer i Brussel, Berlin og Vilnius. Som assisterende daglig leder har Nina allerede vist styret hvor verdifull hennes lange ledererfaring og kompetanse er når vi nå bygger framtidas Bellona, sier styreleder i Miljøstiftelsen Bellona, Henrik Lund.    

Nina har over 20 års erfaring i ledelse, organisasjonsutvikling og prosjektutvikling fra internasjonale organisasjoner. Hun var utstasjonert i åtte år i krigs- og kriserammede land for UNICEF hvor hun jobbet med utdanningsprosjekter. Nina var også sentral i utviklingen av NORCAP, som er en del av Flyktninghjelpen. Hun kom til Bellona fra Atlas-alliansen, en av Norges største mottakere av Norad-bistand, med fokus på menneskerettigheter og inkludering. Nina har mellomfag i utviklingsstudier fra Høgskolen i Oslo og en Master of Education fra University of Bristol.

Bellona-stifter Frederic Hauge sier at Ninas internasjonale erfaring kommer godt med i jobben som daglig leder i Bellona.

–På forholdsvis kort tid har vi hatt en betydelig internasjonal vekst, og vi er i dag over 70 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Brussel, Berlin og Vilnius. Og vi skal vokse mer. Derfor er Ninas internasjonale erfaring av stor verdi for stiftelsen, sier Hauge.

Både Hauge og styreleder Henrik Lund ønsker samtidig å benytte anledningen til å takke Hallstein Havåg for de resultatene han har levert som daglig leder i Bellona de siste fire årene.

–Bellona står mye bedre rustet for fremtiden som en konsekvens av Havågs gode lederskap de siste årene, sier Lund. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nina Hjellegjerde er ansatt som ny dalig leder i Miljøstiftelsen Bellona.
Nina Hjellegjerde er ansatt som ny dalig leder i Miljøstiftelsen Bellona.
Last ned bilde

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye