Logistikkpris til Norsk Kylling
Norsk Kylling får Logistikkprisen i Trøndelag for sitt helhetlige arbeid med logistikk og for å bygge ut infrastrukturen for biogass i regionen.
![Norsk Kylling får Logistikkprisen for sitt helhetlige arbeid med logistikk og for å etablere ny infrastruktur for biogass. Fra venstre: Håvard Holltrø (Norsk Kylling), Mads Bonesvoll (Norsk Kylling), Per Arvid Gildset (Gildset Transport), Stig Otto Larsen (Norsk Kylling), Thomas Haltland (Norsk Kylling).](/data/images/public/17848616/18065701/8c730656-e8de-4377-a98d-43340c114f96-w_720.jpg)
Logistikkforeningen begrunner prisen med Norsk Kylling sin helhetlige tilnærming til logistikk, gjennomtenkte sirkulære løsninger med produksjon av biogass fra egne bi-produkter og etablering av ny infrastruktur for biogass i Trøndelag.
–Det ligger mye arbeid bak smidig logistikk, og denne utmerkelsen går til alle som er involvert i dette arbeidet i verdikjeden. Vi har dyktige folk i alle ledd, og jeg er stolt av arbeidet vi får til sammen, forteller logistikksjef i Norsk Kylling, Thomas Haltland.
Har gjort biogass tilgjengelig for flere
For Norsk Kylling har overgang til biogass vært et viktig tiltak for å redusere utslipp fra eget transportledd. Men mangel på infrastruktur i Trøndelag førte til at selskapet måtte etablere en ny fyllestasjon for å realisere planene.
I februar 2023 åpnet Norsk Kylling en ny biogass-stasjon på Støren. – Når vi først skulle gå over til biogass, var det viktig for oss at arbeidet kom flere til gode, sier Haltland.
Fyllestasjonen på Støren er heleid av Gildset Biogass AS og finansiert av Norsk Kylling. ENOVA har støttet stasjonen med 40% av investeringskostnaden.
– Stasjonen er åpen for alle og opereres på lik linje med en ordinær bensinstasjon. Dette har gjort det mulig for andre aktører å satse på biogass som drivstoffkilde i regionen, forteller Haltland.
Krevende logistikk med levende dyr og fersk mat
Logistikksjefen i Norsk Kylling er stolt over den nye utmerkelsen og fremhever at logistikkprisen er en bekreftelse på at Norsk Kylling jobber i riktig retning. –Tett og godt samarbeid med lokale samarbeidspartnere, REMA 1000 som eier og varemottaker har vært helt sentralt for at vi har kunne investere i bærekraftige løsninger for fremtiden.
Haltland forteller at logistikk i næringsmiddelindustrien, med lang ledetid og ferske produkter til forbruker, har mange komplekse utfordringer. –Innsikt og analysearbeid er viktig for å sikre at vi leverer rett vare og mengde, med god kvalitet og til rett tid. Her jobber vi godt sammen med samarbeidspartnerne våre, avslutter han.
Om Logistikkprisen
Logistikkforeningen står bak prisen som går til en aktør som har gjort en større innsats for logistikk i Trøndelag, utviklet faget logistikk og logistikkens betydning for verdiskapningen i Trøndelag.
Kontakter
Hanne MarstrandKommunikasjonssjefNorsk Kylling AS
Tel:993 45 996hanne.marstrand@norsk-kylling.noBilder
![Norsk Kylling får Logistikkprisen for sitt helhetlige arbeid med logistikk og infrastruktur for biogass. Fra venstre: Håvard Holltrø (Norsk Kylling), Mads Bonesvoll (Norsk Kylling), Per Arvid Gildset (Gildset Transport), Stig Otto Larsen (Norsk Kylling), Thomas Haltland (Norsk Kylling).](/data/images/public/17848616/18065701/83c7f0aa-948b-4b4b-bb76-abaf48ad392e-w_240.jpg)
![Logistikkforeningen begrunner prisen med Norsk Kylling sin helhetlige tilnærming til logistikk og gjennomtenkte sirkulære løsninger. Fra venstre: konferansier Are Sende Osen, leder av logistikkpriskomiteen og salgssjef i Bring, Gisle Bakken, sjef for bærekraftig innovasjon i Norsk Kylling. Foto Per Dagfinn Wolden, Logistikknyhetene.no](/data/images/public/17848616/18065701/59cd9267-a04e-424c-8dc3-d71cb236b043-w_240.jpg)
![Logistikksjef i Norsk Kylling, Thomas Haltland. Foto: Norsk Kylling](/data/images/public/17848616/18065701/8cdd18d6-61f3-4715-92ea-81cdc8104190-w_240.jpg)
Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling
Produserer mer kylling og slipper ut mindre CO224.6.2024 11:02:39 CEST | Pressemelding
Med fornybar energi og mer energieffektiv drift har Norsk Kylling siden 2020 redusert klimautslippene fra egne anlegg med 86 prosent. I hele verdikjeden har selskapet redusert utslippene med 14 prosent, samtidig har selskapet produsert 11 prosent mer kylling.
En potensiell tragedie for dyrevelferd, matsvinn og mennesker1.6.2024 17:24:42 CEST | Pressemelding
Streiken i Mattilsynet får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon. Dersom myndighetene ikke griper inn snarlig, må Norsk Kylling hver dag avlive 65 000 kyllinger i fjøs, og kaste over 300 000 middager hver eneste dag. I tillegg taper bøndene all inntjening.
Betydelig resultatforbedring for Norsk Kylling i 202324.5.2024 08:00:54 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling økte omsetningen med 17,6 prosent og har en resultatforbedring på 82,5 prosent i 2023. Totalt omsatte selskapet for 1,8 milliarder.
Norsk Kylling har tre av Norges beste grillprodukter15.5.2024 11:41:44 CEST | Pressemelding
I Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2024 ble Norsk Kylling hedret med gull, sølv og bronse. I kategorien pølse fikk Spice Dog gull, og i kategorien grill fikk Norsk Kylling sølv for Hotwings, og bronse for Grillede vinger.
Fire nye bønder får leveringsavtale med Norsk Kylling17.4.2024 12:08:51 CEST | Pressemelding
Gode vekstprognoser bidrar til at Norsk Kylling tar inn fire nye produsenter i Midt-Norge. Avtalene går til Nortura-produsenter som står uten leveringsavtale, og sikrer videre kyllingproduksjon på gårdene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom