NAF

Gjør vårens steinsprut-sjekk av bilen

Del

Vinteren vi har lagt bak oss har vært lang og variabel. Da har det blitt strødd rekordartede mengder med grus på veiene. - Med så store mengder grus har mange fått steinsprutskader på bilen. Derfor er det viktig å gå over bilen og utbedre lakkskader nå når våren har kommet, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver.

Selv om du har vært flink med bilvasken gjennom vinteren, er det viktig å gjøre en grundig vårvask for å få vekk salt, asfaltrester og flyverust.
Selv om du har vært flink med bilvasken gjennom vinteren, er det viktig å gjøre en grundig vårvask for å få vekk salt, asfaltrester og flyverust. Colourbox

Det er fronten, panseret og området rundt frontruta på bilen som er mest utsatt for steinsprut. Derfor er dette de viktigste områdene å sjekke for sår i lakken. Vær særlig obs på de sårene som går helt ned til stålet på bilen.  

 - Finner du skader, fjern eventuell rust med en liten kniv og fyll såret med lakkstift. Da hindrer du kostbare rustskader på bilen, sier Sødal.  

Er du usikker på om du får utbedret disse småskadene selv, er det lurt å høre med et verksted som driver med såkalt spot-repair.  

Gjør en grundig vårvask av bilen 

Selv om du har vært flink med bilvasken gjennom vinteren, er det viktig å gjøre en grundig vårvask for å få vekk salt, asfaltrester og flyverust.  

- Særlig nuppene i lakken du vil kjenne spesielt nederst på dørene og forskjermen er det viktig å få vekk med egnet vaskemiddel, sier Nils Sødal. - Dette er flyverust som kan utvikle seg til rust om det blir sittende, fortsetter han.  

Når bilen er ordentlig rengjort, er det også lurt å polere bilen for å beskytte den.  

- Polering er enklere enn du tror og det vil beskytte lakken på bilen slik at den holder seg bedre, avslutter Nils Sødal.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. (Foto: NAF)
Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om oss

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 67 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye