CTM Lyng

Red Dot-prisen tildelt CTM Lyngs belysningsprodukt 'Evig'

Del

Red Dot-prisen, en av de mest prestisjefylte designkonkurransene i verden, har igjen hedret de mest fremragende produktene fra en global pool av designere og produsenter. Vi er stolte av å kunngjøre at 'Evig', det nyskapende belysningsproduktet utviklet av CTM Lyng, har blitt tildelt den ettertraktede Red Dot-prisen 2024 innen produkt design.

red dot vinner evig
red dot vinner evig

Red Dot-prisen, som har en lang historie som strekker seg tilbake til 1955, en pris som gir designere og produsenter fra hele verden en plattform til å vise frem sine mest innovative produkter. Under mottoet "På jakt etter godt design og innovasjon" gjennomgår alle innsendte bidrag nøye vurdering av en ekspertjury. Bare de produktene som utmerker seg med enestående designkvalitet blir tildelt Red Dot-prisen. (www.red-dot.org)

Det er en stor ære å motta Red Dot-prisen for produktdesign 2024 for vårt produkt «Evig»,» sier Parisa Ebadat, produktdesigneren som har designet dette produktet for CTM Lyng. "Denne prisen er en anerkjennelse av teamets forpliktelse til å skape innovative belysningsløsninger som ikke bare er estetisk tiltalende, men også bærekraftige og miljøvennlige."

Evig, det første tilskuddet til CTM Lyngs CircuLine®-serien, har fanget juryens oppmerksomhet med sitt høykvalitetsdesign og tilnærming til bærekraft og sirkulær økonomi. Produktet er designet med fokus på å redusere karbonavtrykket ved å bruke resirkulerte materialer i flest mulig deler. Ved å kombinere trefiber og resirkulert plast i konstruksjonen har 'Evig' lykkes med å minimere materialbruken samtidig som den har beholdt en elegant estetikk og funksjonalitet.

Ved å eliminere unødvendige festemidler som skruer og lim, har 'Evig' blitt skapt som et skrueløst produkt som drar nytte av hurtigfestemidler, noe som gjør montering enklere og raskere. Produktet har også blitt designet med færrest mulig komponenter, noe som ikke bare reduserer produksjonskostnadene, men også gjør det mer reparerbart og utskiftbart.

Ifølge prinsippene for sirkulær økonomi i designet, har CTM Lyng også forpliktet seg til lokale produksjonspartnere, noe som reduserer langdistansetransport og ytterligere reduserer produktets miljøpåvirkning.

Med en elegant estetikk, en imponerende lysstråle og en konstruert kjøleribbe forbedret for økt effektivitet, representerer 'Evig' ikke bare et skritt fremover innen bærekraftig belysningsteknologi, men også et symbol på fremtiden for design og produksjon.

Kontakter

Bilder

Om CTM Lyng

CTM Lyng gjør det enkelt for beslutningstakere å ta bærekraftige valg i tekniske installasjoner.

Vi er Norges største leverandør av komfyrvakter, og tilbyr helhetlige løsninger innen sikkerhet, smarthus, strømsparing og belysning. Våre produkter er kjent for høy kvalitet og brukervennlighet, og det meste vi leverer er produsert Norge, i vår egen fabrikk i Vanvikan i Trøndelag.

Vi er en aktiv pådriver for å spre mulighetene med å ta i bruk moderne teknologi, og tar vår del av ansvaret med å nå målet om et mer bærekraftig Norge!

Følg pressemeldinger fra CTM Lyng

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CTM Lyng på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CTM Lyng

CTM Lyng AS viser vei i elektrobransjen, gjennom å lansere verdens første Norskproduserte downlight, produsert av 100% resirkulerte materialer, på Eliaden, under navnet Evig downlight.23.5.2024 15:21:38 CEST | Pressemelding

CTM Lyng AS vil på den store elektromessen Eliaden, som går av stabelen 28-30/5 på Lillestrøm, vise frem resultatet av flere år med krevende produktutvikling. Selskapet presenterer nyhetene Evig downlight i hvit, matt sort og Nature (den naturlige fargen som kommer ut av støpeformen, ved bruk av resirkulerte plastmaterialer), produsert i selskapet egen fabrikk i Vanvikan i Trøndelag. Det skal bli utrolig spennende å høre hvordan markedet tar imot disse produktene, som blir en skikkelig gamechanger. Vi tar et forbruksprodukt, produsert etter de minst bærekraftige prinsipper, som fraktes sjøveien fra Kina til Norge, til å bli et bærekraft-statement produkt, produsert etter de aller strengeste bærekraft og sirkulærøkonomiske prinsipper, produsert nært kundene, med sterkt fokus på kvalitet og økt levetid, hvor vi også bidrar til å løse utfordringen med plastsøppel, sier Terje Lillemo Adm.Dir. i CTM Lyng AS. Vi skal også holde et eget seminar under Eliaden (29/5 kl 10-11), med tittelen «Cir

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye