NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Ingeniørstudentene med klar advarsel til regjeringen: – Kvaliteten vil falle

Del

– Vi er bekymret for at regjeringen vil avvikle styringen av ingeniørutdanningene, sier leder av NITO Studentene Helene Gundersen om regjeringens forslag til å fjerne rammeplanen for ingeniørutdanning.

Helene Gundersen, leder NITO Studentene
Helene Gundersen, leder NITO Studentene Bjarne Krogstad/NITO

NITO Studentene har blandede følelser om dagens to Stortingsmeldinger om opptak til høyere utdanning og profesjonsmeldingen.

– Det er både positive og negative ting i begge meldingene. Vi er glade for at regjeringen beholder realfagspoengene. Disse er utrolig viktig for å få nok elever til å velge realfag på videregående og til videre realfagsstudier. På den andre siden er vi bekymret for at profesjonsmeldingen fraksjonerer ingeniørutdanningene og sørger for at arbeidsgiverne vil slite enda mer med å ansette riktig kompetanse, sier Gundersen.

– Regjeringen bør ikke gi ifra seg kontrollen over ingeniørutdanningene. Studentene er allerede misfornøyd med undervisningen og ingeniørutdanningen ligger i bunnsjiktet på studentaktiv undervisning. Hvis dette fortsetter vil kvaliteten falle, sier Gundersen.

NITO Studentene mener rekrutteringen må opp for å møte framtidens behov. Gundersen savner spesielt tiltak for å få flere kvinner inn på ingeniør- og teknologiutdanningene.

– Næringslivet skriker etter ingeniører. Det er positivt at regjeringen vil se på hvordan vi kan rekruttere flere til realfagsstudier. Det er likevel vanskelig å se at kjønnskvoter vil bidra. Problemet er først og fremst for få kvinnelige søkere, ikke at de ikke kommer inn, sier Gundersen.

Kontakter

Om NITO

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye