NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Ingeniørene om forsvarsplanen: – Må bety et kompetanseløft

Del

– En nødvendig opprustning av forsvarssektoren. Vi forventer et stort kompetanseløft framover, sier Kjetil Lein, visepresident i NITO, Norges største fagforening for ingeniører og teknologer.

Kjetil Lein, visepresident i NITO
Kjetil Lein, visepresident i NITO Bjarne Krogstad/NITO

NITO mener de overordnede hovedlinjene i regjeringens langtidsplan for forsvarssektoren er gode og inneholder viktige satsinger som gjør Norge bedre rustet for framtiden. Likevel peker Lein på viktigheten av nok folk med riktig kompetanse.

– Forsvarssektoren blir stadig større og krever mer kompetanse. Norge står allerede overfor en kompetansekrise og vi må nå sikre at vi får nok folk med riktig kompetanse. Dette gjelder både i forsvarssektoren og alle bedriftene som får økt oppdragsmengde. Planen vil bidra til gigantiske investeringer på infrastruktur, byggeprosjekter og en økende oppdragsmengde for verft, entreprenører og produksjonsbedrifter innen forsvarsindustrien, sier Lein.

– Det må et storstilt kompetanseløft til, både militært og sivilt, skal vi nå målene. Samtidig må regjeringen sørge for at ringvirkningene treffer norske leverandører og industri. Det krever blant annet gode anbudsprosesser og gjenkjøpsavtaler, sier Lein

NITO håper Stortinget finner sammen i et bredt forlik som sikrer forsvarssektoren og -industrien trygge og gode rammevilkår over hele landet i årene framover.

– Vi lever i en urolig verden og forsvarssektoren må tilpasse seg en ny hverdag. Regjeringen skal ha skryt for at de tar utfordringene på alvor og legger fram en storstilt satsing de kommende årene. Nå har vi store forventninger til årene framover, sier Lein.

Kontakter

Om NITO

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye