Widerøe

Flyene fylles opp betydelig og sommerferieturen står for tur

Del

Kalenderen viser vår i anmarsj mens snøen laver ned og rullebaner må brøytes. Vi vet hvor vi bor, men velfortjente fridager står for tur. Kabinfaktoren er høyere enn på lenge, og sommeren er ikke lenger unna enn at det kan være tid for å begynne planleggingen.

Antall passasjerer som reiste med Widerøe i mars var 4,5 prosent færre en mars 2023. Kapasiteten var ned med 6,8 prosent, mens RPK økte med 2,3 prosent. Dette skyltes at våre passasjerer fløy lengre strekninger i år. Kabinfaktoren økte med 6,3 prosentpoeng til 70,4 prosent i mars.  Økningen er i tråd med trenden vi har sett gjennom vinteren. Widerøe har vanligvis færre passasjerer knyttet til helligdagsperioder, når store kundegrupper som forretning- og pasientreisende normalt ikke flyr like mye. Påsken 2024 var i mars måned mot april i 2023. Den underliggende trenden er derfor kraftigere enn tallene viser. 

Det er hyggelig å se at reiselysten hos nordmenn er tilbake. Vi opplever økt etterspørsel både på anbud- og kommersielle ruter. Det er de mest populære destinasjonene, på de mest attraktive tidspunktene, som bestilles først. Bookingtallene ser bra ut fremover. Kutt i maksimalprisen på anbudsruter har gitt økt etterspørsel, men vi ser også økt etterspørsel på øvrig rutenett.  

- Sommeren nærmer seg med stormskritt og fridagene står i kø i mai. For de som har tenkt seg ut å fly for noen velfortjente feriedager, kan det være greit å bestille reisen allerede nå. Vi ser at de mest populære destinasjonene, på de mest etterspurte tidspunktene, fylles opp tidligere enn før. Nordmenn er fortsatt reiselystne, spesielt når det gjelder skoleferiene, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug. 

Ny anbudsperiode tredde i kraft 1. april.  I den forbindelse har Staten halvert maksimalprisen på flyreiser på anbudsnettet.  Salget på disse rutene har økt med 33 prosent. Forrige måned informerte vi om at salget økte med 40 prosent. Dette betyr at våre kunder bestiller på et tidligere tidspunkt, men når avreisedagen nærmer seg bestilles billettene i et mer normalt tempo.  

- Halvering av maksimalprisen på anbudsrutene er gode nyheter for alle de som er helt avhengig av fly som kollektivtransport. Vi registrerer en endring i bestillingsmønsteret etter reduksjon av maksimalpris. På enkelte ruter har vi forhåndsolgt mer enn i fjor, mens andre er det omtrent som i fjor, eller noe lavere. Samtidig som at maksimalprisen er redusert, har også kapasiteten økt, og vi er spente på å følge utviklingen fremover, sier Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe.  

null

Kontakter

Bilder

Om oss

Widerøe er Norges eldste flyselskap med over 3500 engasjerte medarbeidere. Widerøe består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe AS er et heleid datterselskap i Norwegiankonsernet.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Solid gjennom januarstormer og tidtabeller spikret6.2.2024 08:18:16 CET | Pressemelding

*Widerøe er nå en del av Norwegiankonsernet. Transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024 og Widerøe vil fremover rapportere tall etter samme mal som Norwegian, men separat. Widerøe øker produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med 2023, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar. Widerøes sikringsgrad på jetfuel (FUEL HEDGE POSITIONS) er 80 prosent for 2024 og 34 prosent for 2025. Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at vi taper inntekter og drar på oss mye ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskap. Mye dårlig vær påvirker passasjertallene i januar negativt. Widerøe er fornøyd med markedet fremover. Nyttårssalget satte nye rekorder i Widerøe og reiselysten er fremdeles stor. Vi ser også at bookingmønsteret er i endring. Mens v

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye