NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Karriereekspert: Studiene som sikrer deg jobb

Del

- Det lønner seg å velge en teknologi- eller realfagsutdanning, sier Frida Basma, karriereekspert i NITO i forkant av årets søknadsfrist for høyere utdanning.

Karriereekspert i NITO, Frida Basma.
Karriereekspert i NITO, Frida Basma.

En ny undersøkelse blant NITOs nyutdannede viser at 3 av 4 studenter fikk jobb før endt studie.  

Ettertraktet på jobbmarkedet

- Med stadig økende behov for teknologisk kompetanse og realfagsutdannede, er det ikke overraskende at ingeniørstudenter opplever stor etterspørsel på jobbmarkedet, forteller NITOs karriereekspert Frida Basma.  

Samme undersøkelse viser at 65 prosent av de som fikk jobb søkte via utlyste jobber. Videre var det tidligere engasjement i virksomheten (9 prosent) og via bekjente/nettverk (8 prosent) som var utslagsgivende. 

- Det å aktivt følge med på og søke på relevante stillingsannonser er fortsatt en viktig strategi for å sikre seg relevante jobbmuligheter. 

- Jeg anbefaler å benytte tidligere bekjentskap og nettverk for å få innsyn i jobber som ikke lyses ut, legger hun til. 

Stort behov i årene framover  

I april skal elever på videregående skole velge utdanning. NITOs ingeniørbarometer viser at ingeniørarbeidsgivere har et stort behov for ingeniører de neste årene.  

- Jeg anbefaler unge studenter å vurdere en ingeniørutdanning, da det er gode jobbmuligheter og etterspørselen forventes å være høy i årene som kommer. 

Basma understreker at det er viktig å ta hensyn til trendene når man vurderer utdanningsvalg.  

- Det er mange ulike type jobber du kan få som ingeniør, men det er viktig å være oppmerksom på de ulike spesialiseringene innen ingeniørfaget og velge en retning som samsvarer med interesser og karrieremål. 

- Gjør du det, har du på mange måter sikret deg en karriere hvor du kan utvikle deg både faglig og personlig. Samtidig som du får bidra til samfunnsutviklingen ved å løse komplekse utfordringer og utvikle nye løsninger, avslutter hun.  

Kontakter

Om NITO

NITO er Norges største fagforening for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 106.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye