Apollo

Skuffende påskevær ga salgsrekord på reiser

Del

Regnbyger og grå himmel resulterte i at rekordmange brukte helligdagene på å sikre seg solgaranti i sommer. Reisearrangøren Apollo melder om en salgsøkning på 25 prosent sammenliknet med påskeuken i fjor.

Det er lite som påvirker nordmenns reiselyst mer enn været her hjemme. Etter fjorårets kjølige sommer etterfulgt av det som fortsatt føles som en evigvarende vinter, er det derfor ikke overraskende at Apollo i snitt har solgt 15 prosent flere reiser så langt i år mot samme tid i fjor - eller at påskeuken endte i rekordsalg. 

-  Mange bruker fridagene på å planlegge neste familieferie, derfor merker vi ofte et salgshopp dagene like etter påsken. I år kom derimot trykket allerede før de røde dagene inntraff – og toppet seg på påskeaften. Regnfylte skiturer og «skyggevegger» trigget nok behovet for sol og varme litt ekstra, smiler Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo. 

Totalt melder reisearrangøren om en salgsøkning på hele 25 prosent, sammenlignet med påskeuken i fjor. Den største andelen sikret seg årets sommerferie – og Hellas er den soleklare favoritten. Hele 7 av 10 som har bestilt en reise gjennom Apollo så langt i år, skal til en gresk øy eller by. 

«Lille Hellas» øker mest 

En av de tydeligste reisetrendene sommerens salgstall allerede avslører, er ønsket om mer autentiske og genuine ferieopplevelser – både i form av reisemål og hotell. Blant Apollos ulike hotellkonsepter er det Mondo Local som foreløpig øker mest i etterspørsel. Det samme gjelder små, mer uberørte greske øyer, som eksempelvis Karpathos, Skiathos og Limnos. 

- Reisevalgene våre preges definitivt litt av hvem vi er som folkeslag. Vi nordmenn er jo generelt lite jålete. Vi foretrekker personlighet og sjarm fremfor glamour og glitter, og er opptatte av lokalkultur. Derfor er det ikke så overraskende at vi også velger genuint og koselig istedenfor kommersielt og luksuriøst i ferien, forteller Rivera.  

Ingen reisemål klarer derimot å måle seg med Kreta, som nok en gang utmerker seg som sommerens mest populære reisemål fra hele landet. For å imøtekomme den store etterspørselen, tilbyr Apollo i år en rekordlang sesong. Dermed kan nordmenn i år oppleve Hellas største øy helt fra 23. mars til 2. november.  

Best solgte reisemål pr. nå 

Mest populære små, greske reisemål 

1. Kreta 

1. Samos 

2. Epirus 

2. Karpathos 

3. Kroatia 

3. Skiathos 

4. Rhodos 

4. Kykladene (Santorini, Naxos, Paros) 

5. Kypros 

5. Limnos 

Kontakter

Bilder

Om Apollo

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye