Norges Curlingforbund

Lag Ramsfjell på medaljejakt i VM

Del

Lørdag starter curling-VM for herrer i Schaffhausen, Sveits. 13 lag skal kjempe om medaljer, og mesterskapet avsluttes med finale søndag 7. april. Lag Ramsfjell fra Trondheim CK skal spille med det norske flagget på brystet. Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og Magnus Ramsfjell åpner mot New Zealand påskeaften kl. 19:00, og avslutter med siste kamp i grunnspillet mot medaljekandidat Italia fredag 5. april.

De norske herrene som skal kjempe om medalje og OL-poeng i sveitsiske Schaffhausen. F.v. Wilhelm Næss, Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og Magnus Ramsfjell.
De norske herrene som skal kjempe om medalje og OL-poeng i sveitsiske Schaffhausen. F.v. Wilhelm Næss, Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og Magnus Ramsfjell. Foto: World Curling / Stephen Fisher

Målet er sluttspill og OL-poeng

Det er et meget tøft felt i årets VM for herrer, og nåløyet for å komme til sluttspill er trangt selv om det er plass til seks lag. Klare favoritter til finalen er lag Mouat fra Skottland og lag Retornaz fra Italia. De andre favorittene til sluttspill, i tillegg til lag Ramsfjell fra Norge: Lag Gushue fra Canada, lag Edin fra Sverige og lag Schwaller fra Sveits.

Årets VM er det første av to som utgjør kvalifiseringen til OL 2026 i Milano-Cortina. I tillegg til Italia som har plass som arrangør, kvalifiserer sju nasjoner seg til mesterskapet gjennom poeng fra VM.

Lang sesong og tre Canada-turer

Det har vært en lang sesong med mange turneringer for de fire herrene på lag Ramsfjell – Med første turnering allerede i midten av august og frem til siste som var NM på Snarøya tidligere i mars. I alt 13 turneringer i tillegg til EM, hvor fire av turneringene var i Canada fordelt på tre reiser. En god mengde turneringsspill kan komme godt med i et langt mesterskap, det er i alle fall ingen tvil om at Magnus, Gaute, Martin og Bendik er godt samspilt. Med seg som reserve har de Wilhelm Næss, i tillegg sitter Thomas Løvold og Bent Aanund Ramsfjell på coachebenken.

De siste dagene før avreise nyter laget i påskefjellet, og satser på å få en gylden brunfarge de kan vise frem foran TV-kameraene.

Ny by og ny hall

Selv om Sveits er et land som er godt kjent for lag Ramsfjell, er Schaffhausen en ny by og dermed også en ny arena. Den eneste som har et forhold til byen er Gaute, som visstnok spilte mot Schaffhausen med Brann i FIFA 2009 på Playstation. Ellers ser de alle frem til en lang uke i Sveits.

«Sveits er et veldig fint land, som vi alltid ser frem til å besøke. Vi er sikre på at Schaffhausen ikke vil skuffe oss. Gamlebyen ser flott ut, og vi vil helt sikkert kose oss med en del sveitsisk ost,» sier laget i en kommentar.

Norges Curlingforbund ønsker laget lykke til i jakten på sluttspill og sanking av OL-poeng.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye