UiT Norges arktiske universitet

UiT-forsker invitert til prestisje-konferanse for Nobelpris-vinnere

Del

Elisabeth Wetzer, førsteamanuensis ved UiT, er invitert til å delta under det eksklusive Lindau Nobel Laureate Meetings. - En stor ære, sier Wetzer.

Kvinne avbildet ute om sommeren
- En stor ære, sier førsteamanuensis Elisabeth Wetzer om muligheten for å få delta under årets Lindau Nobel Laureate Meetings. Foto: Peter Waites

Lindau Nobel Laureate Meetings samler 650 forskere og opptil 30 Nobelpris-vinnere fra hele verden for å dele kunnskap og erfaringer på tvers av generasjoner, kulturer og fagområder. I invitasjonsprosessen stilles det særlig strenge krav til akademisk og forskningsmessig kvalitet.

Blant forskerne som er invitert er altså Wetzer, som til daglig er en del av Forskningsgruppen for maskinlæring ved UiT og Senteret for forskningsdrevet innovasjon Visual Intelligence.

Samlingssted for Nobelpris-vinnere

Konferansen er en av de største samlingsstedene for Nobelpris-vinnere etter den årlige Nobelpris-seremonien i Stockholm.

Årets konferanse arrangeres for 73. gang fra den 30. juni til 5. juli i den tyske byen Lindau.

Wetzer forteller at hun er svært takknemlig for det hun beskriver som en stor ære.

- Det er en unik og fantastisk mulighet for meg å ta del i denne samlingen og møte så mange talentfulle og engasjerte forskere fra hele verden. Et slikt forum er perfekt for å diskutere store globale utfordringer i lag med andre, sier Wetzer.

Internasjonalt anerkjent konferanse

Konferansen i Lindau er beskrevet som en unik, eksklusiv og internasjonalt anerkjent forskningskonferanse, som gir yngre forskere mulighet til å diskutere med noen av de mest fremtredende og innflytelsesrike skikkelsene innen sine fagfelt.

Hvert år rullerer Lindau-konferansen mellom tre ulike forskningstema: fysikk, som er årets tema, medisin, og kjemi.

Årets program vil blant annet ta opp løsninger for fremtidens energiforsyning, potensialet og påvirkningen av kunstig intelligens, og en bredere diskusjon rundt grunnleggende og anvendt forskning innen kvantefysikk.

En stor anerkjennelse

Med invitasjonen får Wetzer muligheten til å være med i Lindau Alumni Network: et eksklusivt internasjonalt forskningsnettverk hvor tidligere Lindau-deltakere kan veksle tanker og idéer mellom hverandre.

I skrivende stund er det cirka 30 forskere i Norge som er med i nettverket.

UiT-professor Robert Jenssen, som er senterdirektør i Visual Intelligence, gratulerer Wetzer med invitasjonen til konferansen i Lindau, og beskriver det som en stor anerkjennelse.

- Vi er veldig stolte over at Elisabeth ble invitert til årets Lindau Nobel Laureate Meeting. Det er til stor fordel for forskningsmiljøet og senteret vårt, og ikke minst for Elisabeth, at hun nå blir en del av et særegent miljø for yngre forskere, forteller Jenssen.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye