Norsk elbilforening

Nordic EV Summit 2024: Vil europeisk bilbransje tape elbil-kappløpet?

Del

Møt internasjonale eksperter og næringslivstopper på Nordic EV Summit 4. og 5. april. Konferansen arrangeres for sjuende gang av Norsk elbilforening, i samarbeid med Nova Spektrum.

For sjuende gang samles eksperter og elbilinteresserte til konferansen som Norsk elbilforening arrangerer sammen med Nova spektrum på Lillestrøm. I år finner konferansen sted 4. og 5. april.
For sjuende gang samles eksperter og elbilinteresserte til konferansen som Norsk elbilforening arrangerer sammen med Nova spektrum på Lillestrøm. I år finner konferansen sted 4. og 5. april. Foto: Norsk elbilforening

— At vi igjen greier å samle så mange av verdens fremste eksperter på elektrifisering av transport, sier noe om Norges rolle som verdens elbil-nasjon, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Christina Bu åpner konferansen på Lillestrøm torsdag 4. april klokken 10. Konferansen samler over 60 innledere fra 21 forskjellige land. Alle er eksperter innen elektrisk mobilitet, enten det er bilindustrien, batteriproduksjon eller lading.

Sentrale tema på årets konferanse:

  • Hvem vinner både elbil-kappløpet og markedet globalt?
  • Hvordan kan industrien sikre massiv utbygging av lønnsom ladeinfrastuktur for transport i hele Europa?
  • Og hvordan sikrer vi bærekraftige og etisk forsvarlig forsyningskjeder for batterier?

Hvorfor senker europeisk bilbransje ambisjonene sine?

Denne gang møter du blant andre Sigrid de Vries, en av bilbransjens mest innflytelsesrike personer fra ACEA, organisasjonen som representerer de største bilprodusentene i Europa.

De Vries skal snakke om problemer og muligheter som europeisk bilbransje står overfor. Nylig har det blitt kjent at Mercedes-Benz, Audi og andre europeiske bilprodusenter har gitt signaler om å redusere elbil-ambisjonene sine. Begrunnelsen er at elbiler er dyre å produsere og etterspørselen er for lav. Vil det føre til at Kina ta innersvingen på de europeiske markedet? 

Les Christina Bus mening om temaet her: Hva Mercedes heller burde gjort med elbil-satsingen sin

Les mer om programmet her

Easee, hva skjedde?

I fjor ble salget av elbilladere fra Easee stoppet av det svenske Elsäkerhetsverket. Årsaken var at ladeboksen ikke oppfylte krav til jordfeilbryter. Det førte til salgsnekt i hele EØS-området, og enorme konsekvenser for selskapet, som måtte si opp 200 ansatte.

Hvordan kunne dette skje?

Christina Bu får svar i samtale med grunnlegger av Easee, Jonas Helmikstøl, på det som må sies å være en av de mest dramatiske bedriftsopplevelsene i ladeindustrien, fredag 5. april klokken 11:45.

Om Nordic EV Summit

Presseakkreditering: Journalister må registreres på forhånd. Send epost til: simon@elbil.no
Nordic EV Summit er kjent som Europas viktigste møteplass for elbil, grønn energi, lading og batteriproduksjon. Norsk elbilforening har arrangert konferansen i til sammen sju år.  I fjor hadde Nordic EV Summit 1.300 deltagere fra 40 land.

Les mer om konferansen her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Christina Bu — her fra åpningen av Nordic EV Summit i fjor. 4. april åpner hun konferansen for 7-ende gang.
Christina Bu — her fra åpningen av Nordic EV Summit i fjor. 4. april åpner hun konferansen for 7-ende gang.
Last ned bilde

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye