Nyt kakao med god samvittighet i påsken
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
![Nyt en kopp kakao i påsken.](/data/images/public/90026/18061870/8ba2c903-0cfe-46c9-9d82-566bc7fb7a8d-w_720.jpg)
I overkant av halvparten av alle nordmenn drikker kakao i påsken, viser tall fra en undersøkelse gjennomført av Norstat i 2023 på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no). Mest populært er det med kakao i Midt- og Nord-Norge, der henholdsvis 64 og 66 prosent sier at de drikker kakao i påsken.
Mange tenker nok på kakaoen som en sukkerholdig og derfor mindre sunn drikk, men selv om den er søt, betyr det ikke at den er helt fattig på ingredienser kroppen har godt av. Forutsetningen er at du lager den fra bunn og velger gode råvarer som melk.
– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan lage den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller man kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en sunnere variant. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no.
Unn deg derfor en varm kopp kakao i påsken, gjerne med lett- eller helmelk for en fyldigere variant. Men vit at man får i seg de samme næringsstoffene uansett hvilket fettinnhold det er i melken man velger.
Hvis man vil ha en mer spennende variant, kan man tilsette for eksempel kanel, chili, ingefær eller andre ingredienser man tenker kan smake godt. En kopp kakao laget på melk inngår dessuten som én av tre porsjoner meieriprodukter om dagen, så det er med andre ord rikelig med fordeler i påskekosen.
Her har du tre spennende kakaovarianter:
Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken? (Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2023)
![null](https://kommunikasjon.ntb.no/data/images/public/90026/18061870/1d2d0b44-ecc6-4b59-ac3f-3b0518b2663f-w_720.png)
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
![Nyt en kopp kakao i påsken.](/data/images/public/90026/18061870/8ba2c903-0cfe-46c9-9d82-566bc7fb7a8d-w_240.jpg)
![Over halvparten av nordmenn drikker kakao i påsken.](/data/images/public/90026/18061870/84ac99fe-4f8a-4c1e-aec0-85e9e406552f-w_240.jpg)
![](/data/images/public/90026/18061870/1d2d0b44-ecc6-4b59-ac3f-3b0518b2663f-w_240.png)
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
![](/data/images/public/90026/18061870/c061d708-1436-455f-a999-6e9d3a1931c8-w_780.png)
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
3 grunner til å velge melk som drikke i sommervarmen17.7.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
For å unngå å bli dehydrert i sommervarmen, vil nok vann være et naturlig valg for mange. Men, ifølge flere studier gir ikke nødvendigvis vann best effekt dersom du drikker utenom måltidene. Faktisk kan melk være langt bedre for å opprettholde væskebalansen i kroppen, og dermed unngå dehydrering.
Dette meieriproduktet haler innpå gulostens popularitet1.7.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
På spørsmål om hva nordmenn ville savnet mest hvis melken skulle blitt borte, er det gulosten som blir nevnt av flest, viser en ny landsrepresentativ undersøkelse. Den har riktignok sterk konkurranse med andreplassen på listen.
Dommen har falt: 4 av 10 vil ha dette til jordbær11.6.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Varmen kom tidlig i år, og de norske jordbærene har inntatt butikkene tidligere enn ventet. Hva nordmenn nyter bærene sine med varierer, men det finnes én klar folkefavoritt, viser en ny undersøkelse av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Over 200 forskere fra mer enn 30 land er samlet i Bergen5.6.2024 13:31:42 CEST | Pressemelding
Forskere og ostespesialister fra hele verden har denne uken tatt turen til Bergen. Hensikten er å dele den nyeste forskningen og innovasjoner innen osteteknologi, melkekvalitet, ernæring og bærekraft.
Færre heller ut melk etter at merkeordning ble innført5.6.2024 10:56:37 CEST | Pressemelding
Langt færre nordmenn heller ut melk nå enn for syv år siden. Antall husstander som aldri heller ut melk har doblet seg siden 2017, viser en landsrepresentativ undersøkelse fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Dét er godt nytt på verdens miljødag 5. juni.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom