Av-og-til

Etterlyser alkoholråd fra myndighetene

Del

Fredag 22. mars lanserte Helsedirektoratet utkast til de nye norske kostrådene. De nevner ikke alkohol med ett ord. Overraskende og skuffende, mener alkovettorganisasjonen Av-og-til.

Jorunn Valle Nilsen

 – Undersøkelser viser at kunnskapen i befolkningen er lav om koblingen mellom alkohol og sykdom. Vi fortjener å vite hvilken risiko vi utsetter oss for. Nasjonale råd er en unik mulighet for myndighetene til å øke kunnskapen i befolkningen, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til.  

I de nordiske kostholdsanbefalingene som ble offentliggjort i fjor, fikk delen om alkohol mye oppmerksomhet. Årsaken var at forskergruppen bak rådene ikke fant noen trygg nedre grense for alkoholbruk.

– Helsedirektoratet sier de nå skal vurdere om de skal komme med alkoholråd på et senere tidspunkt. Det bør det ikke være noen usikkerhet om. Det haster med alkoholråd, sier Kaski.

De nordiske kostholdsanbefalingene var tydelige på risikoen knyttet til alkohol. Alkohol øker risikoen for mer enn 200 sykdommer, og selv et moderat forbruk øker risikoen. Blant annet kan mer enn 700 krefttilfeller i Norge årlig tilskrives alkoholbruk. 

Kontakter

Om oss

Av-og-til er en alkovettorganisasjon. Vi setter fokus på situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko eller kan være til ulempe for andre. Av-og-til vil bidra til å redusere de negative følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle.

Følg pressemeldinger fra Av-og-til

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Av-og-til på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Av-og-til

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye