Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Ta med grove vafler i matpakken på mandag

Del

På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.  

Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen.
Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen. Melk.no

Noen har kanskje allerede startet påskeferien, mens andre har noen få dager igjen før de kan senke skuldrene for en kort periode. Uansett er mandag 25. mars en god anledning til å kickstarte påskeuken med selve vaffeldagen.

Vafler er noe som ligger nordmenns hjerte nært. Faktisk spiser hele 35 prosent av nordmenn vafler en gang i måneden eller oftere, viste en undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) gjort i 2023.

Mange forbinder vafler som noe søtt som gjerne spises med syltetøy, rømme og brunost. Men vafler kan også tilberedes som en sunn lunsj, samtidig som at de er ideelle å ta med som niste på påsketuren. Sløyf sukkeret og velg et grovere mel, som sammalt hvetemel eller havregryn, og du har allerede en mye mer næringsrik vaffel.

Grove vafler laget på melk, egg, sammalt mel og havregryn bidrar med flere viktige næringsstoffer som jod, kalsium, B-vitaminer, proteiner, jern og fiber.

Du kan også bruke anledningen til å bruke opp produkter du har i kjøleskapet.

- Det beste med vafler er at de er så enkle å tilberede, og at det alltid er hygge knyttet til det å steke og servere vafler. Et godt tips er å bruke rømme, syrnet melk eller revet brunost i røren for en ekstra god smak. Har du rester av melk eller andre meieriprodukter er også det fint å bruke i en vaffelrøre, og på den måten bidrar du til å redusere matsvinn, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no

Kontakter

Bilder

Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen.
Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen.
Last ned bilde
Mange forbinder vafler med noe søtt, men de kan også lages grove og gode.
Mange forbinder vafler med noe søtt, men de kan også lages grove og gode.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye