Ta med grove vafler i matpakken på mandag
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
![Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen.](/data/images/public/90026/18061025/938b02f2-0578-4ea0-a31e-8c7f6fe23281-w_720.jpg)
Noen har kanskje allerede startet påskeferien, mens andre har noen få dager igjen før de kan senke skuldrene for en kort periode. Uansett er mandag 25. mars en god anledning til å kickstarte påskeuken med selve vaffeldagen.
Vafler er noe som ligger nordmenns hjerte nært. Faktisk spiser hele 35 prosent av nordmenn vafler en gang i måneden eller oftere, viste en undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) gjort i 2023.
Mange forbinder vafler som noe søtt som gjerne spises med syltetøy, rømme og brunost. Men vafler kan også tilberedes som en sunn lunsj, samtidig som at de er ideelle å ta med som niste på påsketuren. Sløyf sukkeret og velg et grovere mel, som sammalt hvetemel eller havregryn, og du har allerede en mye mer næringsrik vaffel.
Grove vafler laget på melk, egg, sammalt mel og havregryn bidrar med flere viktige næringsstoffer som jod, kalsium, B-vitaminer, proteiner, jern og fiber.
Du kan også bruke anledningen til å bruke opp produkter du har i kjøleskapet.
- Det beste med vafler er at de er så enkle å tilberede, og at det alltid er hygge knyttet til det å steke og servere vafler. Et godt tips er å bruke rømme, syrnet melk eller revet brunost i røren for en ekstra god smak. Har du rester av melk eller andre meieriprodukter er også det fint å bruke i en vaffelrøre, og på den måten bidrar du til å redusere matsvinn, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
![Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen.](/data/images/public/90026/18061025/938b02f2-0578-4ea0-a31e-8c7f6fe23281-w_240.jpg)
![Mange forbinder vafler med noe søtt, men de kan også lages grove og gode.](/data/images/public/90026/18061025/6b0e167d-dc06-4673-a93c-3a23f0b9cd84-w_240.jpg)
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
![](/data/images/public/90026/18061025/614c79d3-ccbb-4b05-af98-286717a00a98-w_780.png)
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Slik redder du melken under Hundedagene23.7.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hvis melken ikke behandles riktig i sommer, kan varmen ta knekken på en ellers god holdbarhet. Det finnes likevel små og enkle grep du kan gjøre for å slippe å helle ut melk i sommervarmen.
3 grunner til å velge melk som drikke i sommervarmen17.7.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
For å unngå å bli dehydrert i sommervarmen, vil nok vann være et naturlig valg for mange. Men, ifølge flere studier gir ikke nødvendigvis vann best effekt dersom du drikker utenom måltidene. Faktisk kan melk være langt bedre for å opprettholde væskebalansen i kroppen, og dermed unngå dehydrering.
Dette meieriproduktet haler innpå gulostens popularitet1.7.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
På spørsmål om hva nordmenn ville savnet mest hvis melken skulle blitt borte, er det gulosten som blir nevnt av flest, viser en ny landsrepresentativ undersøkelse. Den har riktignok sterk konkurranse med andreplassen på listen.
Dommen har falt: 4 av 10 vil ha dette til jordbær11.6.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Varmen kom tidlig i år, og de norske jordbærene har inntatt butikkene tidligere enn ventet. Hva nordmenn nyter bærene sine med varierer, men det finnes én klar folkefavoritt, viser en ny undersøkelse av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Over 200 forskere fra mer enn 30 land er samlet i Bergen5.6.2024 13:31:42 CEST | Pressemelding
Forskere og ostespesialister fra hele verden har denne uken tatt turen til Bergen. Hensikten er å dele den nyeste forskningen og innovasjoner innen osteteknologi, melkekvalitet, ernæring og bærekraft.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom