Valper skal ikke jobbe i et yogastudio
To valpeyogabedrifter åpner i Oslo denne måneden. Dyrebeskyttelsen Norge mener valpeyoga kan være brudd på dyrevelferdsloven, og at aktiviteten bør stanses umiddelbart.

– Fra britiske ITVs «undercover»-filming ser vi at valpene regelrett blir terrorisert. Valpene får ikke dekket basale behov som søvn, vann og utsettes for uvettig håndtering. Vi vil på det sterkeste advare publikum mot å delta på dette, sier daglig leder og veterinær i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset.
Det valpene opplever i de viktige sosialiseringsukene (5-12 uker) har stor innvirkning på hvordan de blir når de blir voksne hunder. Denne fasen er svært viktig i hundens liv. I markedsføringen av valpeyoga påstås det at valpene får nødvendig sosialisering.
– At spedyr settes til å jobbe på denne måten i et yogastudio, er ikke til valpenes beste. Denne aktiviteten er ikke egnet som sosialisering og følger ikke formålsparagrafen i dyrevelferdsloven, da den ikke fremmer god dyrevelferd, sier Roaldset.
Nøkkelord
Kontakter
Åshild RoaldsetVeterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge
Foto: Marcel Leliënhof
Martin Aasen WrightKommunikasjonsansvarlig, Dyrebeskyttelsen Norge
Tel:95 21 11 28martin@dyrebeskyttelsen.noOm Dyrebeskyttelsen Norge
Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 25 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.
Følg pressemeldinger fra Dyrebeskyttelsen Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrebeskyttelsen Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Dyrebeskyttelsen Norge
Blir EU redningen for katter i Norge ?15.7.2025 21:21:16 CEST | Pressemelding
EU-parlamentet vedtok i sommer forslaget fra EU-kommisjonen om velferd og sporbarhet hos hund og katt. Med dette ligger mye til rette for at det vil innføres obligatorisk ID-merking av både hunder og katter i EU – og dermed EØS-landet Norge. Dyrebeskyttelsen Norge har kjempet for ID-merking av katt i over 50 år. Dersom EU-forslaget blir vedtatt vil dette være en historisk dyrevelferdsseier.
Nå starter høysesongen for dumping av familiens dyr3.6.2025 09:29:27 CEST | Pressemelding
4700 hjemløse dyr fikk hjelp av frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge i 2024. Dyrebeskyttelsen Norge frykter for mange dyrs liv og helse når obligatorisk ID-merking for katt og kanin er utelatt fra dyrevelferdsmeldingen.
Politianmeldt for hensynsløs atferd på nett24.4.2025 10:49:45 CEST | Pressemelding
Dyrebeskyttelsen Norge Sogn og Fjordane har gjennom advokat levert inn en politianmeldelse på en person tilknyttet Facebook-gruppen «La villgeitene få leve!», i forbindelse med saken om geitene på Kvist.
Stortinget dumper millionkostnader på frivilligheten9.4.2025 09:27:07 CEST | Pressemelding
Når dyrevelferdsmeldingen ikke går inn for obligatorisk ID-merking av katt, undergraver det dyrevelferdsloven. Frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge reddet 4700 dyr i 2024, derav 3900 katter, til en samlet kostnad av 35 millioner kroner.
Hjertevarm TV-serie om Lisaklinikken20.3.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
Seks episoder med sterke historier om dyr og mennesker. Norges første gratis veterinærklinikk har fått sin egen TV-serie.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom