Parat

Brudd i forhandlingene mellom Parat og Norsk Industri

Del

Parat har brutt forhandlingene med Norsk Industri og oppgjøret går nå til mekling, der partene ber riksmekler om hjelp til å komme videre. Riksmekleren vil innkalle partene til mekling, med meklingsfrist 6. april klokken 24.00.

Parat overrakte årets lønnskrav til Norsk Industri mandag 18. mars, der de viktigste kravene er reallønnsøkning og krav om kompetansefond. Her er kravet at arbeidsgiver må bidra til å sikre at ansatte i industrien får hevet sin kompetanse, uten bortfall av lønn.
 
Parats krav er med dette: 
* Reallønnstillegg til alle.
* Ekstra lønnstillegg til lavtlønte eller til bransjer med dårlig lønnsutvikling.
* Bedre tilbud om etter- og videreutdanning, uten bortfall av lønn.
* Bedre velferdspermisjoner.
* Bedre ordninger knyttet til arbeid- og avgangsmuligheter for industriarbeidere i Nordsjøen frem til pensjonsalder. 
 


Informasjon til pressen:
Parat er en del av Frontfaget og forhandler med Norsk Industri på lik linje med Fellesforbundet. Fellesforbundet er mye større enn Parat på dette området, men rent faktisk er det kun disse to forbundene (Fellesforbundet og Parat) som er en formell del av Frontfaget og som forhandler industrioverenskomsten med Norsk Industri. Resultatet av disse forhandlingene danner grunnlaget for alle øvrige tariffoppgjør utover året.

Parat er part i nærmere 100 sentrale tariffavtaler og det er ingen andre enkeltforbund som forvalter en så stor bredde av arbeidstakere i Norge. I tillegg til alle disse tariffavtalene er vi også representert i samtlige fire sektorer (privat, stat, spekter og kommune).

Parat overleverte kravene i årets frontfag til NHO mandag 18. mars. Oppgjøret vil nå gå til mekling, med frist for å komme til enighet 6. april klokken 24.00. Blir det ikke enighet i meklingen er det fare for streik fra 7. april.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye