Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nkom-direktør går av

Del

Direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har sagt opp sin stilling. Fratredelsen skjer etter feil håndtering av pendlerboligutgifter. Fungerende direktør i Nkom er fra i dag avdelingsdirektør John-Eivind Velure.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Gunstein Myre

Nkom har dekket utgifter til Espens pendlerbolig i Lillesand uten at det var avklart med departementet i henhold til gjeldende rutiner. Underliggende etater har selv ikke anledning til å fastsette slike betingelser på vegne av egen direktør. Arbeidsbetingelser for toppledere i underliggende etater, skal fastsettes av overordnet departement i henhold til statens lederlønnssystem.

Etter at feilhåndteringen av pendlerboligutgiftene ble konstatert, tilbød Pål Wien Espen seg å tilbakebetale disse utgiftene, som totalt beløper seg til om lag 290.000 kroner. I tillegg til å tilbakebetale, fratrer han stillingen. Han startet i stillingen 2. november 2020.

Det er Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet som er arbeidsgiver for direktøren i Nkom. Avdelingsdirektør i Nkom, John-Eivind Velure, fungerer som direktør i etaten inntil videre.

– Nkom har et stort og viktig samfunnsoppdrag med å legge til rette for en sikker og robust digital grunnmur med mobiltjenester og internett til alle i hele Norge. Jeg ser fram til å jobbe videre med Nkoms mange viktige oppgaver sammen med dyktige medarbeidere. Jeg vil også benytte anledningen til å takke Pål Wien Espen for innsatsen han har lagt ned for Nkom, sier fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye