FINN.no

Selg bilen din nå!

Del

I fjor var det overskudd av biler på bruktbilmarkedet, men denne situasjonen har endret seg. Tilbud og etterspørsel er nå i bedre balanse, men vi beveger oss nå mot en situasjon hvor det blir mangel på brukte biler i Norge.  

Hvis du har tenkt på å selge bilen din, er dette et gunstig tidspunkt å gjøre det på. Bruktbilmarkedet har et lavere tilbud enn før, og etterspørselen etter bruktbil er høy.
Hvis du har tenkt på å selge bilen din, er dette et gunstig tidspunkt å gjøre det på. Bruktbilmarkedet har et lavere tilbud enn før, og etterspørselen etter bruktbil er høy. Getty Images

Selgers marked

Når det er mangel på brukte biler, øker prisene på de som finnes på markedet. Etterspørselen er fortsatt like høy som før, og fordi det er for lite brukte biler på markedet, kan selgere ta en høyere pris på bilene de legger ut. Årsaken til at bruktbil-lageret minker kan forklares med tre hovedpunkter, forteller bilekspert Terje Dahlgren i FINN motor.

– Høy bruktbileksport i 2023 bidro til «å tømme» markedet for bruktbiler, spesielt diesel- og bensinbiler. Det er også slik at nybilsalget er betydelig redusert og det gir færre innbyttebiler, som normalt sett ville bidratt til å øke beholdningen av bruktbiler. Den tredje årsaken er at valutasituasjonen gir lite lønnsomhet i bruktbilimporten, da prisene er høyere enn tidligere, forklarer Dahlgren.

null
Terje Dahlgren, bilekspert i FINN. FINN.no

Vil ha eldre og rimeligere bruktbiler

Vurderer du å selge bilen din, er det et godt tidspunkt å gjøre dette på. Når vi nærmer oss sommeren, er det mange som er på jakt etter en ny bil viser besøkstallene fra FINN motor. Det som er en endring i år er at etterspørselen den siste tiden har dreid fra dyre og nyere bruktbiler til rimeligere og eldre modeller, spesielt biler som er bensin eller dieseldrevne er etterspurt. 

– Den økonomiske situasjonen er endret for de fleste av oss og flere kjøper nå biler uten lån eller med lavere billån enn før. Bilkjøpere ser derfor etter billigere bruktbiler og de selges fortere unna enn tidligere, og de dyrere el-bilene tar lengre tid å selge nå. Biler som er eldre enn fem år er også attraktive på bruktbilmarkedet nå, forteller Dahlgren.

DISSE BILENE SELGES RASKEST NÅ:

Volkswagen Golf (E)

Snittpris eldre enn fem år: 120.000 kr (20 dager publiseringstid)

Snittpris nyere enn fem år: 189.000 kr (16 dager publiseringstid)

Volkswagen Golf (D)

Snittpris eldre enn fem år: 89 000 kr (14 dager publiseringstid)

Skoda Octavia (D)

Snittpris eldre enn fem år: 129.000 kr (17 dager publiseringstid)

Snittpris nyere enn fem år: 309.000 kr (22 dager publiseringstid)

Nissan Leaf (E)

Snittpris eldre enn fem år: 94 000 kr (15 dager publiseringstid)

Snittpris nyere enn fem år: 228 000 (26 dager publiseringstid)

Tesla Model 3 (E)

22 dager publiseringstid

Snittpris 346.000 kr

Tesla Model Y (E)

23 dager publiseringstid

Snittpris: 499.000 kr

Mercedes Benz EQC (E)

23 dager publiseringstid

Snittpris: 498.000 kr

Mitsubishi Outlander (H)

Snittpris eldre enn fem år: 219. 000 kr (16 dager publiseringstid)

Snittpris nyere enn fem år: 339. 000 (26 dager publiseringstid)

Bruk forhandler eller selg selv

Biler du kan kjøpe både fra privatpersoner eller fra bilforhandlere, uansett hva du velger er det helt trygt! Handler du via en privatperson, så bruker partene Smidig bilhandel der du kan bruke en trygg betalingsløsning, skrive kontrakt og ordne eierskifte i en og samme løsning. 

Nøkkelord

Kontakter

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

Følg pressemeldinger fra FINN.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye