Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren og fiskeri- og havministeren presenterer ny Nasjonal transportplan

Del

Priv. til red.: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth presenterer stortingsmeldinga om Nasjonal transportplan 2025–2036.

Tid: Fredag 22. mars kl. 12.00

Stad: Marmorhallen, Kongens gate 18, Oslo

Pressefolk som vil vere til stades, må melde seg på til sdinfo@sd.dep.no innan utgangen av torsdag 21. mars. Ta med pressekort og gyldig ID. Presse kan møte opp frå kl. 11.30 i Marmorhallen.

Strøyming

Arrangementet blir filma av Tryggings- og serviceorganisasjon til departementa (DSS) og du kan sjå sendinga direkte på vår nettside www.regjeringen.no/NTP22mars

Her kan du også laste ned videofila i etterkant. Du kan kontakte DSS på telefon 22 24 88 45 eller dss-videoproduksjon@dss.dep.no for eventuelle spørsmål. Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendinga på sine nettstader finn embed-kode ved å trykke «Del video»-knappen i videospelaren på sida.

Nedlasting av transportplanen

Stortingsmeldinga om ny NTP vert lagt ut på våre nettsider i samband med pressekonferansen, og kan lastas ned frå same nettadresse som over frå kl. 11.45 fredag 22. mars: www.regjeringen.no/NTP22mars

Pressekontaktar

Pressekontakt for samferdselsministeren er kommunikasjonssjef Camilla Bredde Pettersen, 95 10 50 64, e-post: camilla-bredde.pettersen@sd.dep.no

Pressekontakt for fiskeri- og havministeren er kommunikasjonsrådgjevar Emil Bremnes, 478 81 719, e-post: emil.bremnes@nfd.dep.no

Nøkkelord

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Høring: Regjeringen vil sikre god og miljøvennlig transport langs kysten21.5.2024 15:13:43 CEST | Pressemelding

– Det er viktig med god og effektiv transport av gods og passasjerer langs kysten. Kystruten har en lang og stolt historie med over 130 år med transport av passasjerer og gods langs kysten fra Bergen til Kirkenes, og regjeringen ønsker å sikre et best mulig tilbud også i fremtiden. Derfor setter vi denne våren i gang et transport- og miljøfaglig utredningsarbeid av kystrutetjenesten. Samtidig vil vi gjennomføre en åpen høring, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Revidert nasjonalbudsjett 2024: Omdisponerer 1,45 milliardar kroner til drift, vedlikehald og fornying av jernbanen14.5.2024 10:45:00 CEST | Pressemelding

– Både framdrift og føresetnader i nokre av Bane NORs utbyggingsprosjekt har blitt endra. Derfor legg dei i år opp til å omdisponere investeringsmidlar til drift, vedlikehald og fornying av dagens jernbane. Å ta godt vare på infrastrukturen vi har, er heilt avgjerande for å redusere talet på innstillingar og forseinkingar i togtrafikken. Punktlege tog er viktig for folks tillit til jernbanen, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye