Slik får du gode skiopplevelser i påskefjellet

Del

Hvis du skal på topptur i påsken, anbefaler vi at du bruker Varsom-appen både når du planlegger tur og underveis på turen. Gode turforberedelser kan bidra til at turen både blir tryggere og bedre.

Sjekk skredterreng i varsom-appen
Sjekk skredterreng i varsom-appen Veri Media AS/NVE.

I påsken strømmer mange til fjells, ofte med et mål om å stå eller gå på ski i terrenget. Snøskred kan løsne overalt hvor det ligger snø og terrenget er bratt nok.  

– For å sikre gode og tryggere opplevelser i fjellet til påsken, anbefaler vi at man før og underveis på turen bruker bratthetskartene i Varsom-appen for å planlegge ruten. Planlegg ruten din utenom snøskredterreng dersom du ikke kan argumentere for at det er trygt, sier vaktleder i snøskredvarslingen i NVE Solveig Kosberg. 

Snøskredterreng er områder som er brattere enn 30 grader, og områdene under slike partier. De er markert med gule, røde og blå farger i appen.  

Les snøskredvarslene på varsom.no og i app
Varsom.no og i appen finner du også snøskredvarslene. De oppdateres daglig for 24 region i landet.  

– I snøskredvarslene på Varsom beskriver vi hva det er i snøen som er problemet og du vil finne tips til hvordan du kan unngå det. Men snøskredvarselet er ingen fasit – snøforholdene kan variere ganske mye lokalt. Det er derfor viktig å gjøre sine egne vurderinger og planlegge turen godt, sier Kosberg 

For mer utfyllende informasjon om hvordan man kan unngå skredterreng og skredfare, anbefaler vi å besøke snøskredskolen  på Varsom.no. 

Kontakter

Snøskredvarslingen (NVE):
Telefon: 488 80 100, mellom klokken 07-20 alle dager, ikke SMS
E-post: snoskredvarsling@nve.no


Utenom vakttid kan du ta kontakt med NVEs pressetelefon: 489 97 667

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye