Stortinget

Folkevalgte fra det ukrainske parlamentet besøker Stortinget

Del

Sju folkevalgte fra seks ulike politiske partier ved parlamentet i Ukraina besøker Stortinget denne uken. Besøket er en del av et demokratisamarbeid mellom de to parlamentene.

De ukrainske parlamentarikerne skal blant annet ha møter med stortingspresidenten og utenriks- og forsvarskomiteen. De skal også på besøk til Nammo på Raufoss og til Eidsvoll 1814. 

– Situasjonen i Ukraina er stadig mer prekær. Vi står sammen med det ukrainske folket i deres kamp for frihet og demokrati. Et fungerende parlament i krigstid er avgjørende viktig for Ukraina, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.  

Samarbeidsavtalen mellom parlamentene, Verkhovna Rada og Stortinget, ble signert da parlamentspresident Ruslan Stefantsjuk besøkte Stortinget i mai i fjor. I høst besøkte ansatte i administrasjonen ved Verkhovna Rada Stortinget, mens dette er første gang Stortinget tar imot parlamentsmedlemmer som en del av denne avtalen.  

– Ukrainske folkevalgte imponerer med sin store innsats for landet sitt, og de har erfaringer vi kan lære av. Gjennom vårt samarbeid ønsker vi å bidra til å ruste de ukrainske representantene til å fortsette å bygge demokratiet sitt, også etter krigen, sier Gharahkhani.  

Kontakter

Bilder

Stortingspresident Masud Gharahkhani og Ukrainas parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk sitter ved et bord i Eidsvollsgalleriet i Stortinget og signerer hvert sitt eksemplar av en avtale om demokratisamarbeid.
Stortingspresident Masud Gharahkhani og Ukrainas parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk signerte i mai 2023 en avtale om å videreutvikle demokratisamarbeidet mellom de to nasjonalforsamlingene.
Last ned bilde

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye