Regenerativ turisme på agendaen i Lillebælt naturpark
For å redde den økologiske balansen i Danmarks største naturpark – Naturpark Lillebælt – har regionen startet et pilotprosjekt for å utvikle regenerative ferieaktiviteter. På denne måten kan fremtidige ferierende bidra til å pleie vannene i den 370 kvadratkilometer store marine naturparken i Lillebælt mellom Jylland og øya Fyn, og dermed bidra til naturvernet.
Omtrent 70 prosent av Naturpark Lillebælt er dekket av vann – et paradis for dyr og planter. Her finner du verdens tetteste bestand av hvaler, de små nisehvalene. På sitt smaleste punkt er Naturpark Lillebælt en kilometer bred, på det bredeste rundt 15 kilometer, og det dypeste punktet er 80 meter under havoverflaten. Langs kysten ligger bøkeskoger og bratte skråninger som strekker seg langt under havoverflaten. Ikke rart at dykkere fra hele Europa besøker Lillebælt. For å bevare mangfoldet i naturlandskapet har de danske destinasjonene Fyn og Trekantsområdet sammen med Naturpark Lillebælt og 16 offentlige og private partnere, startet et prosjekt for utvikling av regenerative ferieopplevelser. Målet er å involvere fremtidige turister aktivt i naturvernet gjennom attraktive turisme produkter.
For å teste de første utviklede aktivitetene søker regionen nå testpiloter som liker aktive naturopplevelser – alt fra krabbefiske, bygging av fiskedam eller planting av sjøgress til rehabilitering av en elvestrekning. Kostnadene for oppholdet i Naturpark Lillebælt dekkes. Du kan søke på www.destinationtrekantomraadet.com/testpilot.
Blant de første pilotproduktene som nå testes, er:
Krabbefiske i havet og på stranden
Krabbene har økt kraftig i Naturpark Lillebælt de siste årene, og truer med å ødelegge det viktige sjøgresset som er leveområde for unge fisker. For å gjenopprette balansen i økosystemet, kan turister dra på krabbefiske med naturguide i havet og på stranden: Fra båten lærer man å sette krabbeteiner, mens man på stranden går på jakt med vadebukse og bøtter. Deretter tilberedes det felles mat på bålet – gjerne pizza med krabbekjøtt og tang.
Plante sjøgress
Sjøgress er en viktig del av økosystemet i Naturpark Lillebælt, da det er leveområde for krepsdyr, vannsnegler, skjell og fisk. Under veiledning av en naturguide bindes sjøgress i vannet i bunter langs et tau, slik at dykkere senere kan plante det lettere under vann. Til slutt avsluttes dagen med tangkake og kaffe ved bålet.
Bygging av "fiskedammer"
Sammen med en naturguide bygges små ly for fisk eller kunstige fiskedammer, som gir unge fisker mat og beskyttelse mot større rovdyr. På denne måten kan de vokse opp uforstyrret. Etter aktiviteten samles alle for å varme seg, spise og drikke ved bålet.
Rehabilitering av en elvestrekning
For å rehabilitere elven "Møllebækken" nær Middelfart, hjelper turister til med å fordele rundt 100 tonn stein og grus langs elveløpet og plante trær langs bredden. Dette skaper optimale leveforhold for ørret og andre fisker. Dagen avsluttes med et felles bål med mat og drikke.
For mer om initiativet her: Regenerativ turisme på verdenskortet (visitfyn.dk)
Nøkkelord
Kontakter
Thea Hoff DamliPress Manager
Tel:+47 92209390Thedam@visitdenmark.comBilder
Lenker
Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge
12 uforglemmelige opplevelser i Danmark 20256.12.2024 12:41:23 CET | Pressemelding
I 2025 inviterer Danmark til magiske opplevelser som kombinerer historie, natur og kultur. Her er 12 høydepunkter du ikke bør gå glipp av:
Danmark blir vertskap for MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries7.11.2024 10:58:05 CET | Pressemelding
I 2025 og 2026 vil MICHELIN Guide Ceremony for de nordiske landene arrangeres i henholdsvis Odsherred og København. Dette toårige partnerskapet vil løfte fram Danmarks imponerende kulinariske utvikling fra jord til bord.
Danske julemarkeder 20245.11.2024 10:40:39 CET | Pressemelding
Opplev julens magi i Danmark, der byer og landsbyer forvandles til stemningsfulle vinterparadis. Når desember nærmer seg, er det tid for å omfavne den danske julehyggen. Spaser gjennom tradisjonelle julemarkeder fylt med lys, duft av krydder og varm gløgg, eller ta en tur på skøyter i den vinterlige skumringen. Smak på danske delikatesser som æbleskiver, julekaker og ris à la mande – og la deg inspirere av danskene som virkelig kan kunsten å skape julehygge.
Stine Goya kuraterer på Kunsten i Aalborg.29.10.2024 09:39:43 CET | Pressemelding
Den internasjonalt anerkjente moteskaperen Stine Goya kuraterer en ny utstilling på Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, hvor hun poetisk iscenesetter verk fra museets samling. Utstillingen utforsker temaer som separasjon, lengsel og drømmer gjennom et estetisk og intuitivt blikk. Hvis du kan se det jeg ser - Stine Goya x Kunsten kan opleves fra den 21. november.
Spiret ifra Børsen vises på Københavns Museum27.9.2024 10:06:32 CEST | Pressemelding
Københavns Museum setter fokus på Børsens historie og sporene etter den voldsomme brannen som rammet bygningen 16. april i år. I den nye utstillingen kan du nå se spiret fra den øverste delen av Børsens tårn, som mirakuløst overlevde den tragiske brannen som rammet denne ikoniske bygningen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom