Dronning Margrethe fortsetter sitt kunstneriske virke

Del

Denne sommeren markerer den niende gangen Dronning Margrethe tar på seg oppgaven med å designe scenografien og kostymene til en ballettforestilling som settes opp i Tivoli mitt i København. Forestillingen er basert på Hans Christian Andersens fortelling "Kloss Hans", med den anerkjente komponisten og dirigenten Philip Faber. Den prisbelønte koreografen og solisten fra Den Kongelige Danske Ballett, Tobias Praetorius, har ansvaret for koreografien. Balletten har premiere den 22. juni 2024 på Tivolis Pantomimeteater.

H.M Dronning Margrethe fortsetter sitt kunstneriske virke som scenograf
H.M Dronning Margrethe fortsetter sitt kunstneriske virke som scenograf Keld Navntoft

Hans Christian Andersens klassiske eventyr "Kloss Hans" forteller historien om en oppfinnsom ung mann som bruker list og sjarm for å overvinne utfordringer, og til slutt vinner prinsessens hjerte og halve kongeriket. Dette tidløse eventyret fra 1855 lover både latter og ettertanke, og passer perfekt inn i Pantomimeteatrets tradisjon med eventyrballetter.

Dronning Margrethe har tidligere bidratt til å skape seks produksjoner for Pantomimeteatret, samt to store og hyllede balletter på Tivoli Konserthus: "Nøtteknekkeren" og "Snødronningen", som inkluderte over 100 kostymer og flere sceniske elementer. Gjennom dette kreative samarbeidet med Phillip Faber og Tobias Praetorius tilfører Dronning Margrethe nå en ny dimensjon til sin allerede imponerende kariere som scenograf og kostymedesigner. For Pantomimeteatret er dette engasjementet fra dronningen spesielt betydningsfullt da teateret i år feirer sitt 150-årsjubileum.

"Jeg har tidligere forsøkt å produsere forestillinger for Pantomimeteatret og har en god følelse for hva som fungerer på denne intime scenen. Jeg ser frem til å starte denne prosessen sammen med de andre talentene bak produksjonen. Historien om 'Kloss Hans' er full av muligheter. Han er en uimotståelig sjarmerende karakter som tilbyr oss rike muligheter å utforske på scenen. Jeg håper det vil bli en humoristisk forestilling, og jeg ser frem til å se historien utfolde seg på scenen," sier Dronning Margrethe.

Tivoli åpner for sommersesongen den 22. mars og holder på til den 22. september.

For mer informasjon, kontakt Tivolis pressesjef Anders Bobek, på telefonnummer +45 22 23 73 15 eller via e-post: anbob@tivoli.dk

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

H.M Dronning Margrethe blir scenograf på oppsetningen Kloss Hans som spilles i Tivoli i sommer
H.M Dronning Margrethe blir scenograf på oppsetningen Kloss Hans som spilles i Tivoli i sommer
Last ned bilde
H.M Dronning Margrethe fortsetter sitt kunstneriske virke som scenograf
H.M Dronning Margrethe fortsetter sitt kunstneriske virke som scenograf
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye