Volkswagen

Verdenspremiere: Volkswagen ID.7 GTX stasjonsvogn

Del

I dag har duken blitt dratt av toppmodellen til Volkswagens romslige familiebil ID.7 stasjonsvogn. GTX-versjonen av bilen kombinerer lang rekkevidde, rask ladehastighet, høy effekt og 4MOTION firehjulstrekk.  

Volkswagen ID.7 GTX stasjonsvogn
Volkswagen ID.7 GTX stasjonsvogn

- Dette er den mest kraftfulle stasjonsvognen Volkswagen noensinne har produsert, og den første stasjonsvogn-utgaven av en GTX-modell. Vi er virkelig stolte av den elektriske modellporteføljen vår, og den ble enda mer spennende med introduksjonen av ID.7, sier Sølve Kværn, midlertidig leder for Volkswagen personbil i Harald A. Møller AS.

Det er bare en snau måned siden Volkswagen ID.7 stasjonsvogn hadde verdenspremiere, og tidligere i mars ble de norske prisene klare for det som er en av de første store, helelektriske stasjonsvognene på markedet.

I dag presenteres ID.7 GTX stasjonsvogn, som er toppmodellen av den romslige familiebilen. Samtidig drar Volkswagen også duken av GTX-versjonen av Volkswagen ID.3.

Lang rekkevidde, rask ladefart og høy effekt
ID.7 GTX stasjonsvogn kommer med 86 kWh batteri (netto), elmotorene sørger for en effektiv drivlinje, og bilen har 340 hestekrefter. Volkswagens 4MOTION firehjulstrekksystem er også på plass. Med hurtiglading på inntil 200 kW kan ladetiden fra 10-80 prosent gjøres unna raskere enn 30 minutter under optimale forhold. ID.7 GTX får også mulighet for forvarming av høyvoltsbatteriet, i likhet med Pro-versjonen som allerede er tilgjengelig for bestilling. GTX-versjonen av ID.7 stasjonsvogn er forventet å oppnå rundt 600 kilometers rekkevidde (WLTP) avhengig av norskspesifisert utstyr, og vil også ha 1.200 kilo tillatt hengervekt.

ID.7 GTX stasjonsvogn baner vei for en ny type mobilitet med størrelsen og romsligheten til en stor stasjonsvogn, kombinert med effekten og bærekraften fra et fullelektrisk kjøretøy.

- Denne modellen sjekker av alle bokser, og kombinerer svært god plass, lang rekkevidde, rask ladehastighet og forvarming av batteriet med 4MOTION firehjulstrekk. Dette er vel det nærmeste man kommer en drømmebil for det norske markedet, legger Kværn til.

GTX-særpreg
Som på de andre GTX-modellene har ID.7 GTX stasjonsvogn helt spesifikke kjennetegn: Fronten består av et særegent design med nye kjørelys som vil være gjenkjennbart på alle GTX-er på tvers av Volkswagens modellportefølje.

En fellesnevner for Volkswagens GTX-modeller er at de er godt utstyrt i standard-versjon.  

Enda en verdenspremiere
Volkswagen ID.3 GTX har også verdenspremiere i dag. Dette blir Volkswagens første helelektriske alternativ til legendariske Golf GTI. Den får bakhjulsdrift i likhet med dagens ID.3-modeller, men med betydelig mer effekt på 286 hk og dreiemoment på hele 545 Nm. Både eksteriør og interiør får sportslig preg med særegne GTX-detaljer som skiller bilen fra de øvrige modellene av ID.3. Når ID.3 GTX og ID.7 GTX nå føyes til ID.4 GTX og ID.5 GTX er GTX-benevnelsen i ferd med å etableres som en egen merkevare, på samme måte som GTI ble etablert på slutten av 1970-tallet med Volkswagen Golf GTI.

Salget av den helelektriske stasjonsvognen Volkswagen ID.7 i Pro-versjon åpnet tidligere i mars, med en fra-pris på kroner 554.700. Salgsstart av ID.7 GTX stasjonsvogn og ID.3 GTX planlegges til sommeren, og de første bilene forventes til landet andre halvår.

En veldig godt utstyrt Pro Exclusive-utgave av ID.7 stasjonsvogn starter på kroner 579.900, og inkluderer utstyrselementer som:

  • Komfortpakke, som inkluderer blant annet oppvarmet ratt og navigasjon
  • Assistentpakke, som inkluderer blant annet Travel Assist og Ryggekamera med 360 graders visning
  • Eksteriørpakke, som inkluderer blant annet LED Matrix-lykter og sensorstyrt elektrisk bakluke
  • Interiørpakke, som inkluderer blant annet elektriske seter med minne og massasje
  • Metallic lakk  

Her finner du flere bilder av Volkswagens nyeste modeller: Volkswagen Newsroom (volkswagen-newsroom.com)

Kontakter

Bilder

Volkswagen ID.7 GTX
Volkswagen ID.7 GTX
Last ned bilde
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Last ned bilde
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Last ned bilde
Volkswagen ID.7 GTX - interiør
Volkswagen ID.7 GTX - interiør
Last ned bilde
Sølve Kværn - Volkswagen Norge - Harald A. Møller AS
Sølve Kværn - Volkswagen Norge - Harald A. Møller AS
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

ID.7-konkurranse tar av – nå dobler Volkswagen premien29.4.2024 10:30:00 CEST | Pressemelding

5.000 ID.7-gensere ble revet bort på under én uke, og genser-konkurrentene har allerede den første uken gått en distanse tilsvarende to og en halv runde rundt jorda. Nå utvider Volkswagen konkurransen, slik at flere kan være med, og dobler premien slik at to ID.7 skal deles ut til to heldige vinnere. – På denne måten får alle som ønsker bli med i konkurransen, samtidig som de som var først ute og sikret seg gensere, har spesielt gode vinnersjanser, sier markedssjef Dan Ruben Johansen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye