Endre Dahler tilsatt som ny lufthavnsjef for Andøya

Del

Avinor har gleden av å kunngjøre tilsettelsen av Endre Dahler som ny lufthavnsjef for Andøya lufthavn Andenes. 
Dahler er en erfaren leder med bakgrunn fra Luftforsvaret, og vil ta over styringen av lufthavnen fra 1. mai 2024.

Endre Dahler, 52 år, kommer fra stillingen som stasjonsgruppesjef på Andøya flystasjon, der han har opparbeidet seg omfattende erfaring innen luftfart og operasjonell ledelse. Han har vist gode evner til å håndtere komplekse oppgaver og har demonstrert en dyp forståelse for sikkerhetsaspekter knyttet til luftfart.

Dahler vil spille en viktig rolle i å etablere sivil drift på Andøya lufthavn og utvikle lufthavnen som et viktig knutepunkt for luftfart i regionen. Han vil ivareta og utvikle samarbeidet med lokale og regionale interessenter, samt sørge for at lufthavnen vil levere sikker og stabil drift til passasjerer og flyselskaper.

Dahler ser frem til å ta fatt på oppdraget som lufthavnsjef og vil jobbe tett med ansatte og samarbeidspartnere på Andøya lufthavn.

Avinor ønsker Endre Dahler hjertelig velkommen som lufthavnsjef for Andøya. – Vi er overbevist om at hans sterke lederegenskaper og omfattende erfaring vil bidra til å styrke lufthavnens posisjon og videreutvikle dens potensial, sier konserndirektør for regionale lufthavner i Avinor, Anders Kirsebom.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Områdesjef Finn Ove Hofstad
E-post: finn.ove.hofstad@avinor.no 
Telefon: 92643509

Nøkkelord

Bilder

Endre Dahler, ny lufthavnsjef for Andøya
Endre Dahler, ny lufthavnsjef for Andøya
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

En milepæl for omstilling til null- og lavutslippsluftfart22.3.2024 12:15:00 CET | Pressemelding

-Det er veldig positivt at regjeringen setter av 1 milliard kroner til å fremskynde overgangen til null- og lavutslippsluftfart i Nasjonal transportplan for perioden 2025-2036. Dette er kraftfulle signaler til luftfarten og svært viktig for å sette fart på omstillingen. Alle ønsker å fase inn fremtidens fly så raskt som mulig. Ressurser til utbygging av infrastruktur er avgjørende for at vi skal være klare når de første null- og lavutslippsflyene kommer, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye