Tekna-kvinner leverte sterkt i tech-pris kåring

Del

Norges 50 fremste teknologikvinner er i dag kåret. Hele 20 av vinnerne er Tekna-medlemmer.

Tekna-president Elisabet Haugsbø omkranset av noen av prisvinnerne. F.v: Tine Nærland, Arbnora Tahiri, Hilde Lovett, Hanne Gunby, Elisabet Haugsbø, Marte Indregard, Eli Haugerud, Marthe Moengen, Rebekka Olsson Omslandseter.
Tekna-president Elisabet Haugsbø omkranset av noen av prisvinnerne. F.v: Tine Nærland, Arbnora Tahiri, Hilde Lovett, Hanne Gunby, Elisabet Haugsbø, Marte Indregard, Eli Haugerud, Marthe Moengen, Rebekka Olsson Omslandseter.

Det er teknologiorganisasjonen Abelia og ODA-nettverket som hvert år siden 2016 har kåret Norges 50 fremste teknologikvinner på kvinnedagen. I år er hele 40 prosent av vinnerne medlemmer i Tekna.

– Vi trenger at flere, både kvinner og menn, velger teknologi og realfag. Da må vi rekruttere de beste fra begge kjønn. At vi har hele 20 Tekna-medlemmer blant vinnerne i dag er selvsagt ekstra morsom, sier Tekna-president Elisabet Haugsbø.

En av vinnerne på lista er Eli Haugerud (51). I jobben som Head of Communities i Smart Innovation, hjelper hun personer og virksomheter som vil drive innovasjon innen felt som kunstig intelligens, energieffektivisering og klima.

– Det var kjempegøy og en stor anerkjennelse å være på lista blant vinnere. Jeg mener prisen er viktig, fordi den løfter fram mange nye ansikter og mye ny kompetanse. At prisen deles ut her på NHO, med to statsråder til stede, viser at prisen er blitt viktig, sier hun.

Haugerud er selv Tekna-medlem og tillitsvalgt i Oslo avdeling.

– Som aktiv i Tekna er det selvsagt ekstra morsomt at vi er rekordmange, sier hun.

I år var det hele 700 kandidater til prisen, så juryleder og Abelia-leder Øystein Søreide fortalte om et utfordrende og spennende juryarbeid.

– Vi har kandidater fra hele landet, og i alle aldersgrupper. Dette mangfoldet er viktig, sa han fra scenen i Næringslivets Hus i Oslo.

Digitaliseringsminister Karianne Tung påpekte viktigheten av at teknologikvinner blir løftet fram.

– Kvinnelige teknologer er underrepresentert, men også undervurdert. Kvinnelige gründere har bedre resultater enn sine mannlige motstykker. Avkastningen er større. Det er viktig å få med seg, sier hun.

Justisminister Emilie Enger Mehl understreket behovet for å være i forkant av den teknologiske utviklingen, også for å motvirke digital kriminalitet.

– Det er et kappløp, og heldigvis har vi også flinke folk på den rette siden, sa hun.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye