NM i Sjømat 2024: 3 nye Norgesmestere på NMs siste dag
Tre nye Norgesmestere på konkurransens fjerde og siste dag. To gull gikk til Lofotprodukt AS, mens Rørvik Fiskemat AS og Brødrene Hjønnevåg AS tok med seg hvert sitt gull.
Norgesmesterskapet i Sjømat er en stor konkurranse for sjømatprodukter, og arrangeres av næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap. Det er påmeldt i overkant av 120 produkter til årets NM-konkurranse.
I dag var det industriproduktenes dag, og følgende produktklasser har blitt bedømt:
- Fiskekaker
- Fiskeburger/Karbonade
- Fiskepudding
- Åpen klasse ferdigprodukt
For å kunne skille produktene fra hverandre og utrope en vinner i den enkelte produktklasse er det satt ned en fagjury med flere dommere som har til oppgave å bedømme sjømatproduktene i hver enkelt produktklasse.
Lofotprodukter AS hentet hjem 3 medaljer på konkurransens siste dag. Det ble 2 gull og ett sølv. Gullmedalje ble hentet på produktene: Lofoten hjemmelagde fiskekaker, og Lofotburger med torsk og hyse. Rørvik Fiskemat kan på sin side skilte med Norges beste fløtepudding, og Brødrene Hjønnevåg kan med stolthet si at man har landets beste peppermakrell.
Flere av bedriftene hentet hjem flere medaljer. I likhet med Lofotprodukter AS kunne også Rørvik Fiskemat ta med seg tre medaljer hjem, og hvor det ble en medalje i hver valør. Mens Brødrene Hjønnevåg fikk med seg ett gull og ett sølv. Sølv og Bronse ble det også til Norsk Kvalitetsmat. Ørret gourmet med teryaki & ingefær sikret Patina Seafood Marked AS nok en medalje fra NM-uka. Denne gang sikret bedriften seg en bronsemedalje.
-Jeg vil på vegne av Sjømatbedriftene få gratulere alle medaljevinnerne i dagens produktklasser. Jeg vil også få takke alle deltakerne, og våre samarbeidspartnere for å ha bidratt til at vi har kunnet gjennomføre nok ett vellykket NM i Sjømat. Et mesterskap med utrolig mange produkter og hvor kvaliteten på produktene har vært svært høy. Dette er produkter forbrukerne kan kjøpe i butikkene, så det er bare å løp og kjøp, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson.
Industriprodukter - dagens resultater:
FISKEKAKER
FIRMA PRODUKT
- Lofotprodukt AS Lofoten hjemmelagde fiskekaker
- Rørvik Fiskemat AS Rørvik Fiskekaker
- Norsk Kvalitetsmat AS Coop Fiskekaker av hyse
FISKEBURGER/KARBONADER
FIRMA PRODUKT
- Lofotprodukt AS Lofotburger med torsk og hyse
- Lofotprodukt AS Lofotburger med torsk og sei
- Platina Seafood Marked AS Ørret gourmet – teryaki & ingefær
FISKEPUDDING
FIRMA PRODUKT
- Rørvik Fiskemat AS Rørvik Fløtepudding
- Brødrene Hjønnevåg AS Fiskepudding
- Rørvik Fiskemat AS Rørvik fiskepudding
ÅPEN KLASSE FERDIGPRODUKT
FIRMA PRODUKT
- Brødrene Hjønnevåg AS Peppermakrell
- Norsk Kvalitetsmat AS Norsk Kvalitetsmat Bacalao
- Bacalaofabrikken AS Røkt torsk Festøy
Kontakter
Robert Holmøy ErikssonAdministrerende direktør
Tel:+47 73 84 14 00Tel:+47 950 68 797robert@sjomatbedriftene.noOm Sjømatbedriftene
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Vårt formål er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal vi ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Følg pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sjømatbedriftene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Ber fiskeri- og havministeren stanse nedtrekket etter ny føring fra Stortinget17.4.2024 17:00:00 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, mener Myrseth bør stanse nedtrekket i trafikklysordningen etter de nye føringene som har kommet fra et bredt tverrpolitisk flertall i Stortinget.
NM i Sjømat 2024: -Feil resultater publisert for NM i Sjømat16.3.2024 16:49:36 CET | Pressemelding
Under tredje dag i NM i Sjømat 2024 ble det publisert feil resultater i to kategorier. Produktklassene som ble rammet var fiskekaker og osteburger. Dette gikk dessverre utover Trollkrabben. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, legger seg flat og beklager.
Sjømatbedriftene: Vil halvere dødeligheten innen 203012.3.2024 09:37:18 CET | Pressemelding
62,7 millioner oppdrettslaks døde i sjøfasen i 2023 og nådde aldri fiskedisken. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, mener dette er for dårlig og at vi som næring må sette oss klare mål. En klar målsetning må være å halvere dødeligheten innen 2030.
Ber regjeringen øke permitteringstiden fra 26 til 52 uker11.3.2024 08:48:15 CET | Pressemelding
Sjømatbedriftene ber regjeringen om å øke permitteringsreglene fra dagens 26 uker til 52 uker innenfor en 18-måneders periode for fiskeindustrien. Konsekvensene av dagens regler er at mange blir stående uten inntekt, eller at arbeidsgiver blir tvunget til å sende dem ut i ledighet, sier administrerende direktør Robert H. Eriksson.
NM i Sjømat 2024: 4 nye Norgesmestere – 2 gull til Trollkrabben AS6.3.2024 14:56:10 CET | Pressemelding
Tredje dag i NM i Sjømat ga fire nye Norgesmestere, og to NM-gull gikk til Trollkrabben AS. Konkurransen har nå beveget seg over i den tredje dagen og hvor man har bedømt håndverk og ferdigprodukter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom